Lijst zuinige auto`s op bovag.nl

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor een A-auto is die premie 1000 euro, voor een B-auto 500 euro. Dit gegeven is nu al van belang voor dealers en autoverkopers, want auto’s die dezer dagen verkocht worden, worden vaak pas volgend jaar afgeleverd en kunnen dus in aanmerking komen voor de premie. Naar schatting van de NDA worden er volgend jaar honderdduizend auto’s met een A- of B-premie verkocht, van de Smart en de Peugeot 307 1.4 tot de Octavia 55 kW en de A6 tdi.
Het Brandstofverbruiksboekje 2002, waarin is aangegeven in welke zuinigheidscategorie de auto’s vallen, is momenteel nog niet beschikbaar. De informatie kan echter sinds vandaag al wel worden ingezien op www.bovag.nl, onder de button Bovag acties. De lijst is afwijkend van die in het huidige Brandstofverbruiksboekje. Zo krijgt Mitsubishi’s enige B-auto, de Carisma 1.8 GDI, volgend jaar het C-label.

De premies op zuinige auto’s komen bovenop de premie op ‘schone’ auto’s die al van kracht is. Vanaf 1 januari a.s. zijn die premies 275/450 euro voor personenauto’s op respectievelijk benzine/diesel. Wie een schone en zuinige benzineauto koopt – toegegeven, daar zijn er niet zo veel van – krijgt dus een premie van 1275 euro, ofwel ruim 2.800 gulden.

Voor sommige modellen zijn de premieregelingen een mooi verkoopargument. De overheid maakt het geld na aankoop over naar de burger. “We zijn nog in overleg met Financiën om te zien hoe dat precies wordt ingericht”, aldus NDA-secretaris Wijnand de Geus.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.