Renault en Nissan halen banden aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Franse overheid zal haar belang in Renault (nu nog 44,2%) in eerste instantie terugbrengen tot 37,6%, hetgeen uiteindelijk 25% moet worden: volgens Renault-topman Louis Schweitzer een teken dat de overheid vertrouwen heeft in de alliantie.
Binnen het plan valt ook de oprichting van Renault-Nissan BV, een managementorganisatie die kantoor gaat houden in Parijs en Tokio, maar onder het Nederlands recht valt. Dit laatste heeft het voordeel dat er een stichting aan kan worden gehangen met een optie voor preferente en controle-aandelen, hetgeen de alliantie wapent tegen vijandige overnamepogingen. Schweitzer stak tijdens de persconferentie zijn trots niet onder stoelen of banken: “Het potentieel van onze alliantie is enorm. Er is op dit moment geen betere in de wereld. Dankzij Renault heeft Nissan overleefd, dankzij Nissan is Renault een wereldconcern geworden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.