Vandaag kort geding Renault-dealers in Utrecht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens een zegsman van de 34 dealers is de groep ontevreden Renault-dealers veel groter, maar is men gestopt met werven omdat de groep gezien de statuten van de RDV groot genoeg is om de bijzondere ledenvergadering bijeen te roepen.
Het RDV-bestuur heeft alle Renault-dealers gisteren per fax laten weten dat de oproep tot de vergadering onrechtmatig is. Dit omdat de 34 anoniem willen blijven. De zegsman bestrijdt deze stellingname: “Het is voorbarig van het bestuur om over onrechtmatigheid te spreken, dat maakt de rechter wel uit.” De zegsman zegt namens vele leden te spreken: “Onze advocaat Koetsier is er niet van op de hoogte dat we nu met jullie praten, maar wij vinden het belangrijk zo veel mogelijk openheid te betrachten in de richting van onze collega-dealers. Natuurlijk betreuren wij het dat we anoniem moeten opereren, maar omdat er directe lijnen liggen tussen het RDV-bestuur en Renault Nederland hebben wij geen andere keuze. Zodra dat verantwoord is zullen wij naar buiten treden.”
Het RDV-bestuur houdt vast aan een dealervergadering die voor 7 november gepland staat. Nadeel van die laatste datum is voor de 34 dat de regie dan in handen van het RDV-bestuur ligt, hoewel dit de agenda van de vergadering van 22 oktober – inclusief de discussie over de positie van het bestuur – heeft overgenomen, aldus de zegsman. “En het RDV-bestuur heeft tot nu toe niet laten zien dat het de belangen van alle Renault-dealers goed vertegenwoordigt.”
De fax van het RDV-bestuur meldt ook dat het kort geding plaatsvindt in Amsterdam, maar dat is onjuist: de dagvaarding stelt dat het kort geding in Utrecht dient.
Intussen is duidelijk geworden dat ook Renault Nederland zich direct met de zaak bemoeit: in een brief aan Koetsier laat commercieel directeur Martin Hegeman weten dat hij wil weten wat de namen van de 34 dealers zijn. “Ik zal hen dan rechtstreeks op de hoogte brengen van beslissingen die wij hebben genomen.”
RDV-voorzitter Piet Bochane en Martin Hegeman zijn op het moment van schrijven van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.