Rolph Pagano op Automotive/Cardano-congres

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mr. dr. Rolph Pagano Mirani, zoals hij voluit heet, publiceert dezer dagen het boek ‘Alleszonder controle’ en zal tijdens het congres ingaan op de vraag: hoe ga je als manager in moeilijke economische tijden om met controle en overlevingsstrategieën?
Eerder op de dag is er alle ruimte voor koele cijfers en harde feiten. Harm Weken legt uit dat het ECM-onderzoek heeft uitgewezen dat de dealer zich zorgen moet maken om zijn werkplaatsomzet, terwijl Adriaan Roggeveen (Van Heck) onomwonden stelt dat het een aflopende zaak is met de dealerwerkplaats. Hij gaat in een directe discussie met Henk Rottinghuis van Pon Holdings, die het absoluut oneens is met Roggeveen. Dit onderwerp wordt uiteraard ook beïnvloed door de ontwikkelingen rond 1475/95. De strijd rond het nieuwe juridische kader voor de autowereld is in volle gang en de organisatie zal – om actueel te zijn – dit onderwerp pas kort voor het congres volledig kunnen invullen. Duidelijk is al wel dat specialist mr. Walter van Overbeek (Houthoff Buruma) zijn licht over deze ingewikkelde materie zal laten schijnen.

‘Crisis. Hoezo crisis?’ kent een brede bezetting. Peter van Leeuwen (ING) maakt duidelijk dat een onderzoek van zijn bank uitwijst dat ‘de’ Nederlandse dealer zich zorgen moet maken, maar hij legt ook uit welke managementkwaliteiten en informatiesystemen een stut kunnen zijn onder het gezonde autobedrijf van morgen. Eveneens ‘oplossingsgericht’ is de presentatie van Bert Kreek (v/h eigenaar van de Kamsteeg Autogroep), die antwoord geeft op de vraag: wat zou mijn strategie zijn als ik vandaag overnieuw begon? En Ruud Kwakkenbos (Cardano) legt uit hoe je je verkoop overeind houdt in een stagnerende markt.
Het congres belooft zeer levendig te worden, want iedere spreker gaat na zijn presentatie in discussie met de ‘Examencommissie’ die bestaat uit Piet Blom (ABA), Johan Grünfeld (Widlak) en Frank de Munck (Louwman & Parqui). Dagvoorzitter is Carlo Brantsen, hoofdredacteur van Carros Magazine.

Klik op de congresbutton rechtsboven voor meer informatie of om u in te schrijven.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.