Ford jr ondergraaft positie Nasser

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot nu toe was het zo dat Ford zich als chairman alleen bezighield met de strategie van ’s werelds tweede autoconcern, terwijl chief executive officer Nasser verantwoordelijk was voor de dagelijkse leiding. Zijn positie zou volgens de internationale pers echter geleden hebben onder zijn aanpak van de Firestone-crisis, waarbij een naargeestig potje zwartepieten ontstond tussen de banden- en de autofabrikant wie er verantwoordelijk was voor de vele doden die vielen bij ongelukken met de Ford Explorer. Volgens Ford was de kwaliteit van de Firestone-banden ondermaats, Firestone daarentegen stelt dat de wegligging van de Fords te wensen overlaat. In het afgelopen jaar heeft Ford miljoenen auto’s teruggehaald om de Firestone-banden te laten vervangen.
Ford-telgen hebben een traditie van machtsgevechten met hun ceo’s, aldus Reuters. Henry Ford II – de kleinzoon van, die het bedrijf 35 jaar leidde – zou zijn topmanagers herhaaldelijk mee naar buiten hebben genomen om hen te wijzen op de naam aan de gevel van het hoofdkantoor. Berucht is zijn gevecht met Lee Iacocca, die in 1978 kon vertrekken, overigens ook nadat er eerst een gedeeld leiderschap was gevormd. Voor Iacocca betekende dit de start van een glanzende carrière bij Chrysler.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ford jr ondergraaft positie Nasser | Automotive Online

Ford jr ondergraaft positie Nasser

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot nu toe was het zo dat Ford zich als chairman alleen bezighield met de strategie van ’s werelds tweede autoconcern, terwijl chief executive officer Nasser verantwoordelijk was voor de dagelijkse leiding. Zijn positie zou volgens de internationale pers echter geleden hebben onder zijn aanpak van de Firestone-crisis, waarbij een naargeestig potje zwartepieten ontstond tussen de banden- en de autofabrikant wie er verantwoordelijk was voor de vele doden die vielen bij ongelukken met de Ford Explorer. Volgens Ford was de kwaliteit van de Firestone-banden ondermaats, Firestone daarentegen stelt dat de wegligging van de Fords te wensen overlaat. In het afgelopen jaar heeft Ford miljoenen auto’s teruggehaald om de Firestone-banden te laten vervangen.
Ford-telgen hebben een traditie van machtsgevechten met hun ceo’s, aldus Reuters. Henry Ford II – de kleinzoon van, die het bedrijf 35 jaar leidde – zou zijn topmanagers herhaaldelijk mee naar buiten hebben genomen om hen te wijzen op de naam aan de gevel van het hoofdkantoor. Berucht is zijn gevecht met Lee Iacocca, die in 1978 kon vertrekken, overigens ook nadat er eerst een gedeeld leiderschap was gevormd. Voor Iacocca betekende dit de start van een glanzende carrière bij Chrysler.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.