Profile gaat in stikstof

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stikstofmoleculen zijn groter dan zuurstofmoleculen en ontsnappen daardoor nauwelijks of niet door het karkas van de autoband. Dit is volgens Profile des te belangrijker omdat uit onderzoek van branche-organsiatie Vaco gebleken zou zijn dat 56% van de Nederlandse automobilisten met te zachte banden rondrijdt, wat tot een verhoogde bandenslijtage en brandstofverbruik leidt. Dertig procent onderspanning zou het brandstofverbruik met vijf procent verhogen.
Het vullen met stikstof kost bij Profile vijf gulden extra.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.