Stidenda krijgt RDW-gegevens

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stidenda werkt daarvoor samen met het bedrijf A2SP (Bunnik), dat een landelijk dekkend systeem zegt te gaan aanbieden voor o.m. het afmelden van APK, ORB en dergelijke.
Om de aanwijzing van het ministerie binnen te halen, moest Stidenda aantonen dat een brede groep automotive bedrijven het initiatief ondersteunde. Volgens Stidenda-voorzitter Henk de Wildt was dat het geval en ondersteunden acht dealerverenigingen, maar ook bedrijven uit de hoek van fabrikanten, importeurs en grossiers van auto-onderdelen en –accessoires, groepen van universele garages, banden- en snelservicebedrijven, schadeherstellers, autodemontagebedrijven, groothandelaren in occasions en facilitaire bedrijven Stidenda. In totaal ging het om 38 bedrijven.
Stidenda/A2SP moet – om daadwerkelijk als afmeldpunt te kunnen optreden – eerst nog een en ander afstemmen met de RDW en verwacht in het eerste kwartaal van 2001 te kunnen beginnen. Er zal worden gestart met de communicatie tussen RDW en bedrijven met een erkenning voor APK, ORB, OREH (export), ORAD (demontage), SB (snelheidsbegrenzer) en Tacho (tachograaf).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.