Temot samen met onderdelenreus VS

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met omzetten van respectievelijke twee en drie miljard dollar ontstaat hiermee ’s werelds grootste samenwerkingsverband op dit terrein. De beide groepen zullen hun assortimenten op elkaar afstemmen, zodat zij bij de leverende onderdelenfabrikanten een enorme inkoopkracht krijgen. Ook liggen er plannen om een Braziliaanse onderdelengroep bij het initiatief te betrekken. Overigens ligt de kracht van samenwerkingsverbanden als deze ook op andere terreinen. Zo laat Frans van Heck (president directeur van Temot International) weten zich te verzetten tegen het Teccom-internetinitiatief dat een aantal grote (vooral Duitse) onderdelenfabrikanten heeft aangekondigd: zij willen één grote elektronische snelweg bouwen van garage via grossier en importeur tot fabrikant, zodat het bestellen van onderdelen en alle administratie daaromheen binnen één systeem kunnen worden afgehandeld. Een strijdlustige Van Heck: “Wij willen alleen met Teccom samenwerken als de bestaande machtsstructuur van de onderdelenindustrie daarin wordt doorbroken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.