AALH stelt Insurance Network open

Redactie Redactie
• Laatste update:

AALH-dochter Auto Lease Holland en Lease Plan België werken al met de berichten en zusterbedrijf Lease Plan Nederland gaat dat eind dit jaar ook doen. Maar Guus Stoelinga – bij AALH verantwoordelijk voor business proces management en drijvende kracht achter het Insurance Network – streeft ernaar dat meer leasemaatschappijen er zo snel mogelijk gebruik van gaan maken, zodat het dé standaard wordt voor communicatie tussen schade- en leasebedrijven. Vandaar zijn aanbod aan de overige leasemaatschappijen.
Aanvankelijk wilde AALH het beheer van Insurance Network overdragen aan stichting Aldi, dat al soortgelijke communicatiesystemen voor dealers en leasemaatschappijen (Aldi, Dealer Netwerk) beheert. AALH vroeg daarbij een vergoeding voor de ontwikkelingskosten. De overdracht naar Aldi verliep echter moeizaam. Gezien het belang dat AALH hecht aan het werken met open marktstandaards, heeft het nu besloten om Insurance Network zonder verdere condities aan de concullega’s ter beschikking te stellen, waarbij die alleen een bijdrage voor het beheer zullen moeten betalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.