Ameco Rotterdam wordt PartsPoint

Aftermarket • Ceo Cor Baltus vertelde al eerder dat er weinig ruimte is voor nieuwe grossiers in Nederland.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto:PartsPoint)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt grossier Ameco Rotterdam-Ommoord over. Als gevolg hiervan gaat Ameco, dat was aangesloten bij Brezan Automaterialen, per 1 januari verder als PartsPoint. Dit meldt de distributeur in een persbericht.

Ed de Groot, eigenaar van Ameco ligt zijn besluit toe: “Ik ben de 60 gepasseerd en zit al ruim 45 jaar in de automaterialenhandel. Er komen flinke uitdagingen op ons af en ik heb een groot vertrouwen in Cor Baltus (ceo AAGB, red.) en AAGB. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen.”

In een interview met Automotive vertelde Baltus al dat de overnamehonger van Alliance nog lang niet gestild is. Daarin vertelde de ceo onder andere dat er weinig ruimte meer is voor nieuwe grossiers in Nederland. Over nieuwe overnames zei Baltus: “We zijn absoluut ambitieus. Met name België is voor ons een belangrijke groeimarkt. Onze positie is daar nog niet zo stevig als in Nederland. ”

Brezan Automaterialen is onlangs omgedoopt tot PartsPoint en is eveneens eigendom van AAGB. Toch is er wel degelijk sprake van een overname en niet slechts een naamswijziging licht marketing manager Frank Weghorst toe. “Brezan is een franchise, dat concept kent PartsPoint niet.”

In november nam AAGB ook al JTC Automaterialen in Roosendaal over.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Ameco Rotterdam wordt PartsPoint | Automotive Online

Ameco Rotterdam wordt PartsPoint

Aftermarket • Ceo Cor Baltus vertelde al eerder dat er weinig ruimte is voor nieuwe grossiers in Nederland.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto:PartsPoint)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt grossier Ameco Rotterdam-Ommoord over. Als gevolg hiervan gaat Ameco, dat was aangesloten bij Brezan Automaterialen, per 1 januari verder als PartsPoint. Dit meldt de distributeur in een persbericht.

Ed de Groot, eigenaar van Ameco ligt zijn besluit toe: “Ik ben de 60 gepasseerd en zit al ruim 45 jaar in de automaterialenhandel. Er komen flinke uitdagingen op ons af en ik heb een groot vertrouwen in Cor Baltus (ceo AAGB, red.) en AAGB. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen.”

In een interview met Automotive vertelde Baltus al dat de overnamehonger van Alliance nog lang niet gestild is. Daarin vertelde de ceo onder andere dat er weinig ruimte meer is voor nieuwe grossiers in Nederland. Over nieuwe overnames zei Baltus: “We zijn absoluut ambitieus. Met name België is voor ons een belangrijke groeimarkt. Onze positie is daar nog niet zo stevig als in Nederland. ”

Brezan Automaterialen is onlangs omgedoopt tot PartsPoint en is eveneens eigendom van AAGB. Toch is er wel degelijk sprake van een overname en niet slechts een naamswijziging licht marketing manager Frank Weghorst toe. “Brezan is een franchise, dat concept kent PartsPoint niet.”

In november nam AAGB ook al JTC Automaterialen in Roosendaal over.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.