Brezan, Staadegaard, TC en Dabeko worden Partspoint

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Partspoint wordt de nieuwe naam voor de AAGB-grossiers. (Foto: AAGB)

De eigen grossiersbedrijven van Alliance Automotive Group Benelux gaan verder onder de naam Partspoint. Het gaat om alle vestigingen van Brezan, Dabeko, Staadegaard en Technische Centrale in Nederland. Dat meldt de organisatie vandaag.
Naar eigen zeggen is Partspoint daarmee het grootste automotive grossiersnetwerk in Nederland onder één naam, met meer dan honderd vestigingen. “Dit traject is enkele jaren geleden ingezet met het aankopen en versterken van grossiersbedrijven en wordt nu dit jaar afgerond met een re-branding van alle bedrijven”, zegt ceo Cor Baltus van AAGB. “Dit is de kroon op ons strategische werk.” De hernoeming van filialen moet eind dit jaar zijn afgerond.

Staadegaard

De holding zelf heette Partspoint onder de vorige eigenaar Autobinck. Dat verkocht het grossiersbedrijf aan Alliance Automotive Group en doopte het Alliance Automotive Group Benelux. De naam Partspoint komt nu dus weer terug, als naam voor de eigen grossiersvestigingen. Voor de onafhankelijke grossiers die AAGB als preferred supplier hebben, werd onlangs de formule Precisium opgericht. De commerciële en operationele leiding van het eigen grossiersnetwerk komt in handen van Rob Visser, die Simon Staadegaard opvolgt. Met de overname van diens grossiersbedrijf kreeg de voorwaartse integratie in 2018 echt vaart.

“We hebben eerst gewerkt aan de interne structuur van de grossiers. Sterke filialen neerzetten, de integratie van het bestelportaal Parts360 en het stroomlijnen van het productgamma”, zegt Staadegaard. “Naast het tijdig leveren van onderdelen worden concepten en diensten steeds belangrijker. Enerzijds omdat auto’s complexer worden en meer kennis vereisen en de processen digitaliseren, maar ook omdat het aandeel zakelijke afnemers groter wordt. Daar hoort een sterke merknaam bij.”

Logische stap

Voor de mensen die al jaren werkten bij Staadegaard of Dabeko was het wel even een stap, weet Visser. “Daarom kost zo’n proces ook tijd. Voor de medewerkers is dit nu een heel logische volgende stap. Het werken met één naam is ook veel efficiënter. We verwachten eind dit jaar alle filialen en bestelauto’s te hebben omgevormd naar Partspoint.”

Alliance Automotive heeft geen internationale merknaam voor de grossiers, vandaar dat AAGB voor de Nederlandse vestigingen de naam Partspoint weer van stal kon halen voor de 100 filialen. Het is geen doel op zich om als volgende stap het aantal filialen verder terug te brengen, zegt AAGB-ceo Cor Baltus desgevraagd. “Op dit moment is de ondergrens voor een rendabele vestiging ongeveer 2 miljoen euro omzet. Het kan best zijn dat dit in de toekomst naar 3 miljoen gaat; maar veel van onze vestigingen halen dat nu al ruimschoots. De grossiersmarkt volgt de retail: je wilt dichtbij de autobedrijven zitten.”

De overgang naar Partspoint betekent voor Simon Staadegaard het einde van zijn dienstverband bij AAGB; in juni dit jaar zwaait hij af en volgt Rob Visser hem definitief op. “Ik wil nog graag bij dit proces betrokken zijn”, zegt Staadegaard. “Het is echt het sluitstuk van een weg die we in 2018 zijn ingezet. Wat ik daarna ga doen, weet ik echt nog niet.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Brezan, Staadegaard, TC en Dabeko worden Partspoint | Automotive Online

Brezan, Staadegaard, TC en Dabeko worden Partspoint

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Partspoint wordt de nieuwe naam voor de AAGB-grossiers. (Foto: AAGB)

De eigen grossiersbedrijven van Alliance Automotive Group Benelux gaan verder onder de naam Partspoint. Het gaat om alle vestigingen van Brezan, Dabeko, Staadegaard en Technische Centrale in Nederland. Dat meldt de organisatie vandaag.
Naar eigen zeggen is Partspoint daarmee het grootste automotive grossiersnetwerk in Nederland onder één naam, met meer dan honderd vestigingen. “Dit traject is enkele jaren geleden ingezet met het aankopen en versterken van grossiersbedrijven en wordt nu dit jaar afgerond met een re-branding van alle bedrijven”, zegt ceo Cor Baltus van AAGB. “Dit is de kroon op ons strategische werk.” De hernoeming van filialen moet eind dit jaar zijn afgerond.

Staadegaard

De holding zelf heette Partspoint onder de vorige eigenaar Autobinck. Dat verkocht het grossiersbedrijf aan Alliance Automotive Group en doopte het Alliance Automotive Group Benelux. De naam Partspoint komt nu dus weer terug, als naam voor de eigen grossiersvestigingen. Voor de onafhankelijke grossiers die AAGB als preferred supplier hebben, werd onlangs de formule Precisium opgericht. De commerciële en operationele leiding van het eigen grossiersnetwerk komt in handen van Rob Visser, die Simon Staadegaard opvolgt. Met de overname van diens grossiersbedrijf kreeg de voorwaartse integratie in 2018 echt vaart.

“We hebben eerst gewerkt aan de interne structuur van de grossiers. Sterke filialen neerzetten, de integratie van het bestelportaal Parts360 en het stroomlijnen van het productgamma”, zegt Staadegaard. “Naast het tijdig leveren van onderdelen worden concepten en diensten steeds belangrijker. Enerzijds omdat auto’s complexer worden en meer kennis vereisen en de processen digitaliseren, maar ook omdat het aandeel zakelijke afnemers groter wordt. Daar hoort een sterke merknaam bij.”

Logische stap

Voor de mensen die al jaren werkten bij Staadegaard of Dabeko was het wel even een stap, weet Visser. “Daarom kost zo’n proces ook tijd. Voor de medewerkers is dit nu een heel logische volgende stap. Het werken met één naam is ook veel efficiënter. We verwachten eind dit jaar alle filialen en bestelauto’s te hebben omgevormd naar Partspoint.”

Alliance Automotive heeft geen internationale merknaam voor de grossiers, vandaar dat AAGB voor de Nederlandse vestigingen de naam Partspoint weer van stal kon halen voor de 100 filialen. Het is geen doel op zich om als volgende stap het aantal filialen verder terug te brengen, zegt AAGB-ceo Cor Baltus desgevraagd. “Op dit moment is de ondergrens voor een rendabele vestiging ongeveer 2 miljoen euro omzet. Het kan best zijn dat dit in de toekomst naar 3 miljoen gaat; maar veel van onze vestigingen halen dat nu al ruimschoots. De grossiersmarkt volgt de retail: je wilt dichtbij de autobedrijven zitten.”

De overgang naar Partspoint betekent voor Simon Staadegaard het einde van zijn dienstverband bij AAGB; in juni dit jaar zwaait hij af en volgt Rob Visser hem definitief op. “Ik wil nog graag bij dit proces betrokken zijn”, zegt Staadegaard. “Het is echt het sluitstuk van een weg die we in 2018 zijn ingezet. Wat ik daarna ga doen, weet ik echt nog niet.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.