Schaeffler koopt aandrijfleverancier Ewellix

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Toeleverancier Schaeffler neemt Ewellix . (Foto: Schaeffler).

Toeleverancier Schaeffler Groep maakt bekend Ewellix, fabrikant van onderdelen en aandrijfcomponenten, over te nemen.

“Met deze overname breiden we onze industriële divisie aanzienlijk uit, met name op gebieden die van strategisch belang zijn voor onze toekomst”, aldus Stefan Spindler, ceo industrial bij Schaeffler. Het Duitse Schaeffler koopt het Zweedse bedrijf voor een bedrag van zo’n 582 miljoen euro, zo meldt het bedrijf.

Technologie

De belangrijkste productgroepen van Ewellix zijn onder andere actuatoren, hefkolommen, aandrijftechnologieën, kogel- en rolschroeven en robotica. Er werken 1.250 mensen bij het bedrijf, dat in totaal 8 productielocaties telt, onder andere in Europa, de VS en Azië. Ewellix werd in 2018 overgenomen door investeringsmaatschappij Triton en was daarvoor onderdeel van de technologietak van de Zweedse onderdelenfabrikant SKF.

Over 2021 realiseerde de Schaeffler Groep een omzet van 13,9 miljard euro (tegen  12,6 miljard euro in 2020).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Schaeffler koopt aandrijfleverancier Ewellix | Automotive Online

Schaeffler koopt aandrijfleverancier Ewellix

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Toeleverancier Schaeffler neemt Ewellix . (Foto: Schaeffler).

Toeleverancier Schaeffler Groep maakt bekend Ewellix, fabrikant van onderdelen en aandrijfcomponenten, over te nemen.

“Met deze overname breiden we onze industriële divisie aanzienlijk uit, met name op gebieden die van strategisch belang zijn voor onze toekomst”, aldus Stefan Spindler, ceo industrial bij Schaeffler. Het Duitse Schaeffler koopt het Zweedse bedrijf voor een bedrag van zo’n 582 miljoen euro, zo meldt het bedrijf.

Technologie

De belangrijkste productgroepen van Ewellix zijn onder andere actuatoren, hefkolommen, aandrijftechnologieën, kogel- en rolschroeven en robotica. Er werken 1.250 mensen bij het bedrijf, dat in totaal 8 productielocaties telt, onder andere in Europa, de VS en Azië. Ewellix werd in 2018 overgenomen door investeringsmaatschappij Triton en was daarvoor onderdeel van de technologietak van de Zweedse onderdelenfabrikant SKF.

Over 2021 realiseerde de Schaeffler Groep een omzet van 13,9 miljard euro (tegen  12,6 miljard euro in 2020).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.