Frits weer eigenaar van Kroymans

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De dealerbedrijven zijn goed voor een kleine 60 miljoen euro omzet. (Foto: Kroymans)

Frits Kroymans is weer enig aandeelhouder van de Kroymans-bedrijven. Dat bevestigt Tjeerd Meijer, directeur van Citadel Enterprises en rechterhand van Frits Kroymans, aan Automotive.

Na het faillissement in 2009 wist Kroymans met behulp van investeerders twee bedrijfsonderdelen te behouden, Citadel (onder meer Lasaulec, Stertil) en Eewal (dealerbedrijf). Deze maand is Kroymans Holding opgericht, een nieuwe topholding die boven de verschillende bv’s hangt. Hiervan is Frits Kroymans (80) enig aandeelhouder. 

Citadel Enterprises is volgens Meijer goed voor een omzet van tussen de 350 en 375 miljoen euro. Er werken 800 mensen bij het bedrijf, dat in 2018 verffabrikant Pearl Paint Group kocht. Volgens Meijer zijn de schulden die voortkwamen uit het faillissement weggewerkt.

In Eewal zitten onder meer het Ferrari-retailbedrijf in Hilversum en het Jaguar Land Rover-dealerschap. In 2018 realiseerde het bedrijf een omzet van 56 miljoen euro. 

Naast de automotive-activiteiten hangen onder beide bv’s ook vastgoedportefeuilles.

Quote liet Kroymans vorig jaar zijn entree maken in de Quote500.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Frits weer eigenaar van Kroymans | Automotive Online

Frits weer eigenaar van Kroymans

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De dealerbedrijven zijn goed voor een kleine 60 miljoen euro omzet. (Foto: Kroymans)

Frits Kroymans is weer enig aandeelhouder van de Kroymans-bedrijven. Dat bevestigt Tjeerd Meijer, directeur van Citadel Enterprises en rechterhand van Frits Kroymans, aan Automotive.

Na het faillissement in 2009 wist Kroymans met behulp van investeerders twee bedrijfsonderdelen te behouden, Citadel (onder meer Lasaulec, Stertil) en Eewal (dealerbedrijf). Deze maand is Kroymans Holding opgericht, een nieuwe topholding die boven de verschillende bv’s hangt. Hiervan is Frits Kroymans (80) enig aandeelhouder. 

Citadel Enterprises is volgens Meijer goed voor een omzet van tussen de 350 en 375 miljoen euro. Er werken 800 mensen bij het bedrijf, dat in 2018 verffabrikant Pearl Paint Group kocht. Volgens Meijer zijn de schulden die voortkwamen uit het faillissement weggewerkt.

In Eewal zitten onder meer het Ferrari-retailbedrijf in Hilversum en het Jaguar Land Rover-dealerschap. In 2018 realiseerde het bedrijf een omzet van 56 miljoen euro. 

Naast de automotive-activiteiten hangen onder beide bv’s ook vastgoedportefeuilles.

Quote liet Kroymans vorig jaar zijn entree maken in de Quote500.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.