Roetdeeltjestellers grote publiekstrekkers op Autoprof

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Er was volop interesse in de verschillende roetdeeltjestellers tijdens de Autoprof. (Foto: Automotive)

Met de verplichte roetdeeltjestest voor de apk op komst, is er veel interesse in de automotive branche voor de deeltjesteller. Dat bleek op de Autoprof die deze week plaats vond in Gorinchem. Zes equipmentfabrikanten – TEN, Autec-VLT, Texa, AVL, Capelec en Mahle-Brainbee – waren deze week aanwezig tijdens de vakbeurs om tekst en uitleg te geven over de zogenaamde PN-meters die in 2021 verplicht worden.

Dat er vraag naar de deeltjesteller is, blijkt ook bij de stand van Capelec. “We kunnen hem nog niet verkopen omdat het NMI de specificaties nog niet bekend heeft gemaakt, maar veel bezoekers hebben wel intentieverklaringen tot koop bij ons getekend”, vertelt Dirk Dijkman van JN Testapparatuur, de leverancier van Capelec. Hij verwacht dat de Franse deeltjesteller voor een marktconforme prijs verkocht gaat worden. Dat is dan voor een bedrag tussen de vier- en vijfduizend euro.

Verdienmodel

Ook bij VLTest Solutions is de deeltjesteller dé aandachtstrekker, stelt Pim Pijper. “Het valt ons op dat lang niet alle gebruikers al goed geïnformeerd zijn. Er valt nog een hoop aan kennis te winnen in de branche. Wij verwachten de deeltjesteller aan het eind van het jaar te leveren aan klanten, mits het NMI in het eerste halfjaar de typetoelating afgerond heeft.”

VLTest verkoopt de deeltjesteller voor 4.950 euro. Als een klant de teller dit jaar koopt en laat afleveren, geldt een introductieprijs van 4.500 euro. 

De deeltjesteller is een behoorlijke investering voor het gemiddelde garagebedrijf, concludeert ook René van Arkel van Explora Werkplaatsinrichting. “Het is niet de vraag of je er een verdienmodel van kunt maken, het is immers een verplichting. Zonder deeltjesteller is het onmogelijk om bij een nieuwe dieselmotor de apk-keuring te verrichten. Wellicht gaat de apk-prijs omhoog, zodat de ondernemer zijn investering op die manier terug verdient.”

Wanneer Explora Werkplaatsinrichting de Texa deeltjesteller kan leveren en voor welk bedrag was tijdens de Autoprof nog niet bekend.

Meer bezoekers

In totaal bezochten 11.209 automotive professionals de Autoprof – AMT Live vakbeurs, 900 meer dan vorig jaar. Het aantal exposanten steeg van 102 naar 125 “We kunnen concluderen dat we een sterke basis hebben gelegd waar we op verder gaan bouwen”, aldus Floris Valk, head of Automotive bij Easyfairs.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Roetdeeltjestellers grote publiekstrekkers op Autoprof | Automotive Online

Roetdeeltjestellers grote publiekstrekkers op Autoprof

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Er was volop interesse in de verschillende roetdeeltjestellers tijdens de Autoprof. (Foto: Automotive)

Met de verplichte roetdeeltjestest voor de apk op komst, is er veel interesse in de automotive branche voor de deeltjesteller. Dat bleek op de Autoprof die deze week plaats vond in Gorinchem. Zes equipmentfabrikanten – TEN, Autec-VLT, Texa, AVL, Capelec en Mahle-Brainbee – waren deze week aanwezig tijdens de vakbeurs om tekst en uitleg te geven over de zogenaamde PN-meters die in 2021 verplicht worden.

Dat er vraag naar de deeltjesteller is, blijkt ook bij de stand van Capelec. “We kunnen hem nog niet verkopen omdat het NMI de specificaties nog niet bekend heeft gemaakt, maar veel bezoekers hebben wel intentieverklaringen tot koop bij ons getekend”, vertelt Dirk Dijkman van JN Testapparatuur, de leverancier van Capelec. Hij verwacht dat de Franse deeltjesteller voor een marktconforme prijs verkocht gaat worden. Dat is dan voor een bedrag tussen de vier- en vijfduizend euro.

Verdienmodel

Ook bij VLTest Solutions is de deeltjesteller dé aandachtstrekker, stelt Pim Pijper. “Het valt ons op dat lang niet alle gebruikers al goed geïnformeerd zijn. Er valt nog een hoop aan kennis te winnen in de branche. Wij verwachten de deeltjesteller aan het eind van het jaar te leveren aan klanten, mits het NMI in het eerste halfjaar de typetoelating afgerond heeft.”

VLTest verkoopt de deeltjesteller voor 4.950 euro. Als een klant de teller dit jaar koopt en laat afleveren, geldt een introductieprijs van 4.500 euro. 

De deeltjesteller is een behoorlijke investering voor het gemiddelde garagebedrijf, concludeert ook René van Arkel van Explora Werkplaatsinrichting. “Het is niet de vraag of je er een verdienmodel van kunt maken, het is immers een verplichting. Zonder deeltjesteller is het onmogelijk om bij een nieuwe dieselmotor de apk-keuring te verrichten. Wellicht gaat de apk-prijs omhoog, zodat de ondernemer zijn investering op die manier terug verdient.”

Wanneer Explora Werkplaatsinrichting de Texa deeltjesteller kan leveren en voor welk bedrag was tijdens de Autoprof nog niet bekend.

Meer bezoekers

In totaal bezochten 11.209 automotive professionals de Autoprof – AMT Live vakbeurs, 900 meer dan vorig jaar. Het aantal exposanten steeg van 102 naar 125 “We kunnen concluderen dat we een sterke basis hebben gelegd waar we op verder gaan bouwen”, aldus Floris Valk, head of Automotive bij Easyfairs.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.