ANWB-zomerbandentest: premium-merken niet altijd beste keus

Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: ANWB

Een veelverkochte bandenmaat voor gebruikte auto’s is 175/65 R14. Deze komt op nieuwe auto’s niet zo veel meer voor en misschien vinden bandenfabrikanten het daarom niet zo’n belangrijke maat, stelt de ANWB. Prestaties van deze banden zijn eerder voldoende dan goed. De beste banden uit de test zijn niet de gebruikelijke premium banden maar juist de wat goedkopere merken. Enkel Falken en Semperit (tweede merk van premiumfabrikant Continental) behaalden het eindoordeel goed (4 sterren).

Gesneuveld in de test

De andere geteste bandenmaat, 205/55 R16 is voor fabrikanten heel belangrijk, stelt de ANWB. Van de zestien geteste banden halen er zes het eindoordeel goed (vier sterren). Twee banden scoren echt onder de maat: de Vredestein Sportrac 5 en de Infinity Ecosis sneuvelden meerdere malen tijdens de test. Van de testwinnaars maken Michelin, Bridgestone, Continental en Hankook hun premium naam ook in de praktijk waar. Daarnaast vinden we in de top de Firestone met de nieuwe Roadhawk, die vrijwel gelijk scoort aan de Bridgestone Turanza T001 Evo. Nog eens drie banden eindigen met drie sterren. Vijf andere banden vertonen iets grotere tekortkomingen, maar ook die scoren voldoende of ruim voldoende. 

De ANWB test ieder jaar zowel zomer- als winterbanden. Hierbij worden alle eigenschappen,  zoals onder meer rijeigenschappen, remgedrag, slijtage en brandstofverbruik onder de loep genomen. De volledige resultaten zijn terug te vinden op www.anwb.nl
 

ANWB-zomerbandentest: premium-merken niet altijd beste keus | Automotive Online

ANWB-zomerbandentest: premium-merken niet altijd beste keus

Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: ANWB

Een veelverkochte bandenmaat voor gebruikte auto’s is 175/65 R14. Deze komt op nieuwe auto’s niet zo veel meer voor en misschien vinden bandenfabrikanten het daarom niet zo’n belangrijke maat, stelt de ANWB. Prestaties van deze banden zijn eerder voldoende dan goed. De beste banden uit de test zijn niet de gebruikelijke premium banden maar juist de wat goedkopere merken. Enkel Falken en Semperit (tweede merk van premiumfabrikant Continental) behaalden het eindoordeel goed (4 sterren).

Gesneuveld in de test

De andere geteste bandenmaat, 205/55 R16 is voor fabrikanten heel belangrijk, stelt de ANWB. Van de zestien geteste banden halen er zes het eindoordeel goed (vier sterren). Twee banden scoren echt onder de maat: de Vredestein Sportrac 5 en de Infinity Ecosis sneuvelden meerdere malen tijdens de test. Van de testwinnaars maken Michelin, Bridgestone, Continental en Hankook hun premium naam ook in de praktijk waar. Daarnaast vinden we in de top de Firestone met de nieuwe Roadhawk, die vrijwel gelijk scoort aan de Bridgestone Turanza T001 Evo. Nog eens drie banden eindigen met drie sterren. Vijf andere banden vertonen iets grotere tekortkomingen, maar ook die scoren voldoende of ruim voldoende. 

De ANWB test ieder jaar zowel zomer- als winterbanden. Hierbij worden alle eigenschappen,  zoals onder meer rijeigenschappen, remgedrag, slijtage en brandstofverbruik onder de loep genomen. De volledige resultaten zijn terug te vinden op www.anwb.nl