Failliet Reedijk Wheels & Tyres blijft dicht in afwachting biedingen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volgende week volgt meer duidelijkheid, denkt de curator. (Foto: Reedijk Wheels & Tyres)

Dat meldt de curator aan Automotive. Hij heeft de 45 medewerkers van het bedrijf inmiddels ontslag aangezegd. 

Boender heeft in afwachting van het proces de deuren niet heropend. “Het bedrijf was al anderhalve week dicht voorafgaand aan het faillissement. Ik zag geen reden om dat te veranderen.” Volgens de curator is er interesse in een doorstart. Donderdag krijgen de gegadigden toegang tot een digitaal bidbook. Volgende week wordt er idealiter een besluit genomen. “Het is afwachten of de juiste bieding er tussen zit.”

Onder meer voormalig eigenaar Bert Reedijk gaf te kennen interesse te hebben om het bedrijf door te starten.  

Reedijk wist al jaren geen winst meer te maken. In 2016 bedroeg het verlies 1,7 miljoen euro (2015: -444 duizend) en was het eigen vermogen van moederbedrijf Reedijk Holding 4,8 miljoen euro negatief. Dat blijkt uit het in december vorig jaar gepubliceerde jaarverslag. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Failliet Reedijk Wheels & Tyres blijft dicht in afwachting biedingen | Automotive Online

Failliet Reedijk Wheels & Tyres blijft dicht in afwachting biedingen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volgende week volgt meer duidelijkheid, denkt de curator. (Foto: Reedijk Wheels & Tyres)

Dat meldt de curator aan Automotive. Hij heeft de 45 medewerkers van het bedrijf inmiddels ontslag aangezegd. 

Boender heeft in afwachting van het proces de deuren niet heropend. “Het bedrijf was al anderhalve week dicht voorafgaand aan het faillissement. Ik zag geen reden om dat te veranderen.” Volgens de curator is er interesse in een doorstart. Donderdag krijgen de gegadigden toegang tot een digitaal bidbook. Volgende week wordt er idealiter een besluit genomen. “Het is afwachten of de juiste bieding er tussen zit.”

Onder meer voormalig eigenaar Bert Reedijk gaf te kennen interesse te hebben om het bedrijf door te starten.  

Reedijk wist al jaren geen winst meer te maken. In 2016 bedroeg het verlies 1,7 miljoen euro (2015: -444 duizend) en was het eigen vermogen van moederbedrijf Reedijk Holding 4,8 miljoen euro negatief. Dat blijkt uit het in december vorig jaar gepubliceerde jaarverslag. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.