Mega-overname Sator in België

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Sator vanmiddag.

Het gaat om de grossiers Henrard, De Jonghe, Prosec en Sergoyne. Die laatste drie zijn ook (samen met zes andere bedrijven) aandeelhouder van de inkoopcombinatie Benelux Carparts Corporation (BCC). BCC blijft opereren als een onafhankelijk inkoopplatform. Tot Henrard behoren de volgende grossiers: Roxauto, De Bruyn Professional Coatings, Abbiusi, Auto Sport Willy en DCM Tools.

Door de overname groeit het eigen grossiersnetwerk van Sator in België naar 24 vestigingen. Sator maakte vorig jaar al bekend te willen groeien in België. Het bedrijf streeft naar een landelijk dekkend netwerk. “Dat kan door overnames, maar ook door strategische samenwerkingen, zoals we in Nederland hebben met de Full Fource-partners”, aldus Adriaan Roggeveen, adviseur en woordvoerder van Sator. 

In België behoort Van Heck Interpieces in Vilvoorde tot de Sator Holding. Directeur Ludo Schulpé benadrukt dat, net als in Nederland, “een hybride businessmodel waarin het eigen netwerk nauw samenwerkt met zelfstandige grossiers” het uitgangspunt is.

In Nederland worden de Prosec-vestigingen in Terneuzen en Vlissingen toegevoegd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mega-overname Sator in België | Automotive Online

Mega-overname Sator in België

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Sator vanmiddag.

Het gaat om de grossiers Henrard, De Jonghe, Prosec en Sergoyne. Die laatste drie zijn ook (samen met zes andere bedrijven) aandeelhouder van de inkoopcombinatie Benelux Carparts Corporation (BCC). BCC blijft opereren als een onafhankelijk inkoopplatform. Tot Henrard behoren de volgende grossiers: Roxauto, De Bruyn Professional Coatings, Abbiusi, Auto Sport Willy en DCM Tools.

Door de overname groeit het eigen grossiersnetwerk van Sator in België naar 24 vestigingen. Sator maakte vorig jaar al bekend te willen groeien in België. Het bedrijf streeft naar een landelijk dekkend netwerk. “Dat kan door overnames, maar ook door strategische samenwerkingen, zoals we in Nederland hebben met de Full Fource-partners”, aldus Adriaan Roggeveen, adviseur en woordvoerder van Sator. 

In België behoort Van Heck Interpieces in Vilvoorde tot de Sator Holding. Directeur Ludo Schulpé benadrukt dat, net als in Nederland, “een hybride businessmodel waarin het eigen netwerk nauw samenwerkt met zelfstandige grossiers” het uitgangspunt is.

In Nederland worden de Prosec-vestigingen in Terneuzen en Vlissingen toegevoegd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.