Verlieslijdend ATU in nieuwe handen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf verkeert al een tijdje in zwaar weer.

Centerbridge had al een meerderheidsaandeel in ATU en was een van de grootste schuldeisers van het bedrijf. De Britse investeringsmaatschappij en andere schuldeisers, waaronder zakenbank Goldman Sachs zijn nu met de vorige eigenaar Kohlberg Kravis Roberts (KKR) overeengekomen om 600 miljoen euro aan schulden kwijt schelden in ruil voor aandelen in de vennootschap. Hierdoor is de totale schuldenlast van ATÜ afgenomen tot 150 miljoen euro.

ATU-directievoorzitter Hans-Norbert Topp laat in een persbericht weten `extreem verheugd` te zijn over de start van de eerder aangekondigde financiële herstructurering van zijn bedrijf. “Met het sluiten van deze overeenkomst kunnen we ons weer focussen op het verbeteren van ons aanbod en service.”

ATU (Auto Teile Unger) heeft 650 filialen in zes landen waaronder Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Verlieslijdend ATU in nieuwe handen | Automotive Online

Verlieslijdend ATU in nieuwe handen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf verkeert al een tijdje in zwaar weer.

Centerbridge had al een meerderheidsaandeel in ATU en was een van de grootste schuldeisers van het bedrijf. De Britse investeringsmaatschappij en andere schuldeisers, waaronder zakenbank Goldman Sachs zijn nu met de vorige eigenaar Kohlberg Kravis Roberts (KKR) overeengekomen om 600 miljoen euro aan schulden kwijt schelden in ruil voor aandelen in de vennootschap. Hierdoor is de totale schuldenlast van ATÜ afgenomen tot 150 miljoen euro.

ATU-directievoorzitter Hans-Norbert Topp laat in een persbericht weten `extreem verheugd` te zijn over de start van de eerder aangekondigde financiële herstructurering van zijn bedrijf. “Met het sluiten van deze overeenkomst kunnen we ons weer focussen op het verbeteren van ons aanbod en service.”

ATU (Auto Teile Unger) heeft 650 filialen in zes landen waaronder Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.