Ook Toyota bant nieuw koudemiddel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het nieuwe koudemiddel, dat momenteel als enige aan de nieuwe milieu-eisen van de EU voldoet, werd gebruikt in de Toyota Prius Plus, de Toyota GT86 en de Lexus GS. Deze drie modellen worden nu weer voorzien van het `oude` airco-koudemiddel R134a.

Volgens Daimler is het nieuwe gas brandgevaarlijk. Toyota heeft wel vertrouwen in het middel, maar zegt terug te grijpen naar R123a om bezorgde klanten tegemoet te komen. Toyota wil verder niet bij de discussie betrokken raken. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ook Toyota bant nieuw koudemiddel | Automotive Online

Ook Toyota bant nieuw koudemiddel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het nieuwe koudemiddel, dat momenteel als enige aan de nieuwe milieu-eisen van de EU voldoet, werd gebruikt in de Toyota Prius Plus, de Toyota GT86 en de Lexus GS. Deze drie modellen worden nu weer voorzien van het `oude` airco-koudemiddel R134a.

Volgens Daimler is het nieuwe gas brandgevaarlijk. Toyota heeft wel vertrouwen in het middel, maar zegt terug te grijpen naar R123a om bezorgde klanten tegemoet te komen. Toyota wil verder niet bij de discussie betrokken raken. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.