Markt voor toeleveranciers in 2020 verdubbeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor deze studie, getiteld ‘New Rules for Winners – Ensuring the Competitiveness of the Automotive Supplier Industry’ analyseerde McKinsey in samenwerking met branchevereniging Clepa de 100 grootste onderdelenleveranciers van de wereld.

Europeanen groeien harder
Uit de analyse blijkt dat Europese bedrijven jaarlijks harder groeiden in omvang (6,4 procent) dan Aziatische (5,2 procent) en Noord-Amerikaanse bedrijven (2,7 procent). Maar de winstgroei is bij Aziatische toeleveranciers wel groter, met 4,7 procent tegenover 4,1 procent bij de Europeanen en 3 procent bij de Amerikanen.

Om maximaal te kunnen profiteren van de groei in Azië, moeten Europese en Noord-Amerikaanse leveranciers volgens de onderzoekers van McKinsey wel investeren in de uitbreiding van hun productiecapaciteit in die landen.

Groeikansen
Het aandeel van kleinere auto`s (A-, B-en C-segment) in de totale markt zal volgens het onderzoek toenemen van 55 procent in 2001 tot meer dan 72 procent in 2020. “Dit biedt groeikansen voor leveranciers die zich richten op dit segment, terwijl ze hun marges kunnen beschermen door middel van efficiënte onderzoeks-en ontwikkelingsprocessen.”

Automotive-abonnees kunnen het volledige onderzoek hier downloaden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Markt voor toeleveranciers in 2020 verdubbeld | Automotive Online

Markt voor toeleveranciers in 2020 verdubbeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor deze studie, getiteld ‘New Rules for Winners – Ensuring the Competitiveness of the Automotive Supplier Industry’ analyseerde McKinsey in samenwerking met branchevereniging Clepa de 100 grootste onderdelenleveranciers van de wereld.

Europeanen groeien harder
Uit de analyse blijkt dat Europese bedrijven jaarlijks harder groeiden in omvang (6,4 procent) dan Aziatische (5,2 procent) en Noord-Amerikaanse bedrijven (2,7 procent). Maar de winstgroei is bij Aziatische toeleveranciers wel groter, met 4,7 procent tegenover 4,1 procent bij de Europeanen en 3 procent bij de Amerikanen.

Om maximaal te kunnen profiteren van de groei in Azië, moeten Europese en Noord-Amerikaanse leveranciers volgens de onderzoekers van McKinsey wel investeren in de uitbreiding van hun productiecapaciteit in die landen.

Groeikansen
Het aandeel van kleinere auto`s (A-, B-en C-segment) in de totale markt zal volgens het onderzoek toenemen van 55 procent in 2001 tot meer dan 72 procent in 2020. “Dit biedt groeikansen voor leveranciers die zich richten op dit segment, terwijl ze hun marges kunnen beschermen door middel van efficiënte onderzoeks-en ontwikkelingsprocessen.”

Automotive-abonnees kunnen het volledige onderzoek hier downloaden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.