Brancheverenigingen gaan mvo-initiatieven bundelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het IvDM stelt een basis duurzaamheidsprogramma op waar de verschillende brancheverenigingen hun eigen initiatieven en eisen onder kunnen invullen.

“Een aantal van de huidige certificaten zal direct worden overgenomen, anderen worden gewijzigd of samengevoegd”, aldus Arie de Jong, directeur van ARN. Het gaat daarbij onder meer om de huidige programma’s van Bovag en Focwa. 

Verder was er in het bijzonder aandacht voor gebruikte onderdelen. Hier moet vanuit duurzaamheidsoogpunt meer gebruik van worden gemaakt. “Stiba (de branchevereniging voor demontagebedrijven, red.) heeft de schone taak dit aan te wakkeren, en voert gesprekken met RAI Vereniging om de onderdeelinformatie beter beschikbaar te krijgen.”

Brancheverenigingen gaan mvo-initiatieven bundelen | Automotive Online

Brancheverenigingen gaan mvo-initiatieven bundelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het IvDM stelt een basis duurzaamheidsprogramma op waar de verschillende brancheverenigingen hun eigen initiatieven en eisen onder kunnen invullen.

“Een aantal van de huidige certificaten zal direct worden overgenomen, anderen worden gewijzigd of samengevoegd”, aldus Arie de Jong, directeur van ARN. Het gaat daarbij onder meer om de huidige programma’s van Bovag en Focwa. 

Verder was er in het bijzonder aandacht voor gebruikte onderdelen. Hier moet vanuit duurzaamheidsoogpunt meer gebruik van worden gemaakt. “Stiba (de branchevereniging voor demontagebedrijven, red.) heeft de schone taak dit aan te wakkeren, en voert gesprekken met RAI Vereniging om de onderdeelinformatie beter beschikbaar te krijgen.”