EPH gaat Thinks onderhouden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Duitse EMA nam Think over van Electric Mobility Solutions, dat het merk op zijn beurt had gekocht na het faillissement van Think Global in 2011.

Electric Power Holland
EPH is ontstaan uit het faillissement van All Green Vehicles, dat conventioneel aangedreven voertuigen ombouwde naar elektrisch. “Wij hebben destijds de assets en een aantal medewerkers overgenomen en hebben zo veel technische kennis van elektrische voertuigen in huis gehaald. Daardoor zijn we in staat om de Thinks te onderhouden”, vertelt Ewoud Vroegop van EPH. “Door de officiele benoeming door EMA hebben we nu ook toegang tot de originele onderdelen en ondersteuning waardoor de Thinks kunnen blijven rijden.”

Omdat er op het moment geen nieuwe Thinks worden geproduceerd, zal EPH de auto’s ook niet verkopen. Indien de productie weer wordt opgestart, gaat het bedrijf nadenken om ook verkooppartner te worden.

EPH heeft de activiteit van het ombouwen van enkele voertuigen (single ombouw) zoals All Green Vehicles dat deed, niet voortgezet. Het bedrijf produceert voor verschillende partijen elektrische aandrijflijnen en verzorgt het onderhoud voor een aantal fleetowners. 

Elmonet
Tot het faillissement van Think werden auto`s van het merk in Nederland verkocht en onderhouden door Elmonet, een dochter van Autobinck Holding. Dit bedrijf was gevestigd in Amsterdam Zuidoost waar het elektrische voertuigen van verschillende merken verkocht en onderhield.

Na het wegvallen van Think was het gamma dermate klein geworden dat Autobinck besloot eind 2011 de activiteiten van Elmonet te staken. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.