Rupro neemt failliet Oskamp over (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Rema Tip Top gaat de activiteiten van Oskamp inpassen in de eigen bedrijfsvoering. De naam Oskamp blijft voorlopig als handelsnaam bestaan. De voormalige eigenaren van Oskamp Equipment, Bart Boerboom en Jack Reuvers, worden binnen de nieuwe structuur verantwoordelijk voor respectievelijk de sales en de technische dienst.

Verschil van inzicht
Boerboom was van 2000 tot 2009 algemeen directeur van Rema Tip Top Nederland. Hij vertrok destijds wegens een verschil van inzicht met de holdingdirectie over het te voeren beleid. Zijn taken werden toen overgenomen door Bernard de Graaf, directeur van Rupro Beheer.

De Graaf verwacht dat de twee het deze keer wel eens zullen worden. “De situatie was drie jaar geleden anders, omdat de toen zelfstandig opererende maatschappijen onder één moeder werden gebracht. Bart had daar destijds moeite mee.”

Ondanks dat Boerboom er niet in slaagde om zijn bedrijf winstgevend te maken, heeft hij volgens De Graaf laten zien voldoende saleskwaliteiten te hebben. “Aan de omzetkant heeft hij wel iets neergezet, alleen klopte de kostenstructuur niet.”

Eikenaar
Die kosten moeten onder meer worden terugggebracht door alle activiteiten van Oskamp te verplaatsen van Baambrugge naar het pand van Rema Tip Top in Arnhem. Ook de technische dienst verhuist mee. Daarnaast worden alle financieringen ondergebracht bij Rupro Beheer, dat onderdeel is van het grote Duitse concern Stahlgruber. “Ook dat levert een aanzienlijke kostenreductie op.” Van de circa 25 Oskamp-medewerkers gaan er 17 mee over naar Rema Tiptop. “Dat zijn vooral sales- en technische mensen.”

Rob Eikenaar, op dit moment nog verantwoordelijk voor de sales bij Rema Tiptop, krijgt een andere functie binnen het bedrijf, waarschijnlijk als productmanager. De Graaf: “Er zijn meer functies die door de samenvoeging verschuiven. Dat gaan we de komende weken verder uitwerken.”

Tegen Autokompas, het vakblad voor de aftermarket, zei De Graaf eerder al dat er nog geen leveranciers zijn die door het faillissement van Oskamp hun contract hebben opgezegd. “Maar misschien gaan we in de komende tijd zelf nog wel keuzes maken met betrekking tot leveranciers.”

Rupro, moederbedrijf van onder meer Explora en Brekupa, nam eerder ook equipmentleveranciers Amtech en bevestigingsmaterialanleverancier Rokafast over.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.