Rhenoy neemt weer een bedrijf over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij het demontagebedrijf in Rotterdam werken vijf mensen. De vestigingsmanager Hans Talle gaat mee bij de overname, de overige vier werknemers niet. Het team wordt aangevuld met nieuwe medewerkers.

Strategische driehoek
Vorige week maakte Rhenoy de overname van Autoparts Almere bekend. “Met de overname in Rotterdam hebben we een strategische driehoek gecreëerd waarmee we de hele Randstad kunnen bedienen”, vertelt Rhenoy-directeur Nick van Kessel. Er staan op dit moment geen verdere overnames in de planning. “Maar als er een bedrijf voorbij komt dat aan alle voorwaarden voldoet, gaan we daar wel naar kijken.”

De overnames zijn van strategisch belang voor Rhenoy. “Vanuit onze vestiging in Waardenburg verzorgen we landelijke levering van vooral grote gereviseerde onderdelen. Maar klanten die op zoek zijn naar een goedkoop alternatief voor kleine, nieuwe onderdelen, komen hier niet helemaal naartoe rijden. Vanuit de demontagebedrijven in Rotterdam en Almere kunnen we hen beter bedienen, deze doelgroep zit namelijk vooral in de Randstad.”

De groei is ook gunstig voor het inkoopproces van Rhenoy. “De beschikbaarheid van gebruikte onderdelen en demontageauto’s laat te wensen over. Nu we meer vestigingen hebben, wordt het aanbod groter en kunnen we beter inkopen. Dat maakt ons sterker.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.