Volvo past commercial aan na klacht van Bovag

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bovag-afdeling trok eind vorig jaar bij de importeur aan de bel vanwege de radiospot. Anton Pluim, manager Onafhankelijke Autobedrijven: “Het is simpelweg niet waar. Merkonafhankelijke autobedrijven kunnen prima software-updates uitvoeren. Dat is ook in de Europese wet verankerd.”

Verwarrend
Volvo Cars Nederland heeft Bovag deze week laten weten te zijn gestopt met de gewraakte radiocommercials en heeft toegezegd de spotjes aan te passen voordat ze weer de ether in gaan. Pluim: “We zijn erg blij dat de Volvo-importeur begrip heeft voor onze argumenten. De spotjes waren op zijn zachtst gezegd erg verwarrend voor de consument.”

“We hebben een goede relatie met de Bovag, dus we zijn op dit verzoek ingegaan”, verklaart Volvo-directeur Ad van Batenburg tegen Autokompas, het vakblad voor de aftermarkt. Daarnaast zegt Van Batenburg na een klacht van Focwa ook een spotje over ruitvervanging eerder uit de ether te hebben gehaald.