Garmin koopt Navigon

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volle dochter
Garmin heeft – net als concurrent Tomtom – last van de opkomst van gratis navigatiesystemen op smartphones en probeert met de overname zijn afzetmarkt te verbreden. Navigon heeft volgens Garmin een Europees marktaandeel van circa 7% op het gebied van draagbare navigatiesystemen. “Bovendien heeft Navigon stevig geïnvesteerd als OEM-leverancier voor de Europese autosector”, meldt Garmins coo Cliff Pemble in een persbericht. “De overname, waarbij Navigon een volle dochter van Garmin wordt, stelt ons in staat om onze Europese activiteiten sterk uit te breiden.”

Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Ook moeten de toezichthouders de overname nog goedkeuren. Navigon is nu nog voor 90% in handen van investeringsmaatschappij General Atlantic Partners.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.