Wasser Automaterialen terug bij Brezan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Keuze
De overstap is opmerkelijk, omdat Wasser tot drie jaar geleden ook al wederverkoper van Brezan was. Destijds werd het bedrijf volgens Brezan-directeur Peter Jan Stormmesand voor de keuze gesteld om volwaardig franchisenemer te worden of anders afscheid te nemen. Het bedrijf besloot toen verder te gaan als grossier van het netwerk van Groupauto Nederland. Nu komt Wasser dus terug op die beslissing.

Blauw bloed
“We zijn ongeveer een jaar geleden benaderd door Brezan met de vraag of we partner wilden worden, omdat we goed pasten in hun witte vlekken plan”, zegt directeur Teun Wasser. “We hebben daar goed over nagedacht en tenslotte besloten op dat voorstel in te gaan.” Een hangende pootjes-verhaal is het volgens Wasser allerminst. “Ik heb geen spijt van de beslissing destijds. Maar blijkbaar hebben we toch meer blauw bloed door de aderen stromen dan gedacht.” 

De belangrijkste reden voor de terugkeer naar Brezan is volgens Wasser de uitgebreidere ondersteuning, bijvoorbeeld op gebied van marketing, ict, maar ook de levering vanuit een eigen magazijn biedt volgens Wasser een voordeel. “Begrijp me niet verkeerd, Groupauto is geen slechte club. Na een wat lastige opstartfase hadden we het de laatste anderhalf jaar goed op de rit. Vooral de vrijheid sprak ons destijds erg aan. Maar uiteindelijk ben je binnen de groep dan toch ook alleen. Wij hebben besloten dat de franchise uiteindelijk beter bij ons past.”

Lokale markt
Ook Brezan-directeur Stormmesand is tevreden met de terugkeer van Wasser, dat naar eigen zeggen een jaarlijkse omzet van ruim 3,5 miljoen realiseert. “We hebben nu twee belangrijke regio’s ingevuld en kunnen ons volledig gaan richten op de overige witte vlekken: groot Rotterdam en Limburg. In Maastricht openen we op afzienbare termijn een eigen vestiging. In Rotterdam gaan we bij voorkeur op zoek naar partners die goed in de lokale markt zitten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Wasser Automaterialen terug bij Brezan | Automotive Online

Wasser Automaterialen terug bij Brezan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Keuze
De overstap is opmerkelijk, omdat Wasser tot drie jaar geleden ook al wederverkoper van Brezan was. Destijds werd het bedrijf volgens Brezan-directeur Peter Jan Stormmesand voor de keuze gesteld om volwaardig franchisenemer te worden of anders afscheid te nemen. Het bedrijf besloot toen verder te gaan als grossier van het netwerk van Groupauto Nederland. Nu komt Wasser dus terug op die beslissing.

Blauw bloed
“We zijn ongeveer een jaar geleden benaderd door Brezan met de vraag of we partner wilden worden, omdat we goed pasten in hun witte vlekken plan”, zegt directeur Teun Wasser. “We hebben daar goed over nagedacht en tenslotte besloten op dat voorstel in te gaan.” Een hangende pootjes-verhaal is het volgens Wasser allerminst. “Ik heb geen spijt van de beslissing destijds. Maar blijkbaar hebben we toch meer blauw bloed door de aderen stromen dan gedacht.” 

De belangrijkste reden voor de terugkeer naar Brezan is volgens Wasser de uitgebreidere ondersteuning, bijvoorbeeld op gebied van marketing, ict, maar ook de levering vanuit een eigen magazijn biedt volgens Wasser een voordeel. “Begrijp me niet verkeerd, Groupauto is geen slechte club. Na een wat lastige opstartfase hadden we het de laatste anderhalf jaar goed op de rit. Vooral de vrijheid sprak ons destijds erg aan. Maar uiteindelijk ben je binnen de groep dan toch ook alleen. Wij hebben besloten dat de franchise uiteindelijk beter bij ons past.”

Lokale markt
Ook Brezan-directeur Stormmesand is tevreden met de terugkeer van Wasser, dat naar eigen zeggen een jaarlijkse omzet van ruim 3,5 miljoen realiseert. “We hebben nu twee belangrijke regio’s ingevuld en kunnen ons volledig gaan richten op de overige witte vlekken: groot Rotterdam en Limburg. In Maastricht openen we op afzienbare termijn een eigen vestiging. In Rotterdam gaan we bij voorkeur op zoek naar partners die goed in de lokale markt zitten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.