Quinton Hazell start met nieuw distributiemodel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sloterdijk
Het aantal verschillende artikelnummers is volgens Van Diemen de laatste jaren zo sterk toegenomen dat vrijwel geen groothandel meer in staat is een complete voorraad aan te houden. “Van onze nieuwe productlijn Klarius hebben we alleen al 3.700 verschillende uitlaten op voorraad”, zegt van Diemen. “Dat is voor een grossier niet te doen. Maar voor het succes van zo’n bedrijf is de snelle beschikbaarheid van onderdelen cruciaal. Daarom gaan we deze lokale ondersteuning leveren.”

Het nieuwe pand in Amsterdam Sloterdijk beslaat 900 vierkante meter en ligt vlakbij de afrit van de snelweg A5.

Afhalen
“De meeste distributeurs zijn onder de druk van de crisis gestopt met het meerdere keren leveren per dag, maar daarmee is de behoefte van autobedrijven aan directe onderdelenlevering nog niet verdwenen”, vervolgt Van Diemen. “Grossiers uit de regio kunnen straks zelf bij ons langsrijden voor onderdelen die ze meteen nodig hebben.”

Het uitgangpunt van Van Diemen is dat de locatie voor een grossier binnen 25 minuten bereikbaar moet zijn. De Amsterdamse vestiging zal dus ook grossiers uit andere delen van Noord-Holland, zoals Alkmaar en Purmerend bedienen.

Strategisch
Op dit moment opereert Quinton Hazell nog vanuit één centraal magazijn in Nieuwegein. Daarnaast beschikt het bedrijf over depots in Schiedam en Hengelo. Bepaald nog geen landelijk dekkend netwerk dus. “De bedoeling is om het komende jaar meer regionale vestigingen te openen”, aldus Van Diemen. “Wanneer en waar is afhankelijk van het succes in Amsterdam, maar we zijn ons aan het oriënteren op strategische punten in onze verzorgingsgebieden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.