Kühne distributeur Valeo-remblokken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Valeo leverde haar remblokken voorheen rechtstreeks aan meer dan zestig grossiers. Verkoopdirecteur Ruben Jacobs over de switch: “Wij willen onze remblokken beter in de markt zetten. Andere Valeo-producten hebben inmiddels een goede naams- en productbekendheid maar die van de remblokken willen we nog versterken. Daarnaast spelen logistieke voordelen een rol. In plaats van alle grossiers separaat te beleveren, hebben we straks maar met één aanleverpunt te maken.”

Afbouwen
Kühne was distributeur van het remmenmerk Mintex. “De relatie met dit bedrijf wordt afgebouwd”, vertelt product sales manager Kees van As. “Het streven is om vanaf 1 maart uitsluitend Valeo-remblokken in het assortiment te hebben.”  

Vooral het logistieke voordeel is groot, stelt Van As. “Mintex werd ons vanuit Duitsland aangeleverd, Valeo komt straks uit Helmond. Bovendien kent het assortiment van Mintex veel doublures. Zo zijn bijvoorbeeld de remblokken van de Clio en Twingo gelijk, maar toch voert Mintex twee artikelnummers. Dat scheelt een paar honderd referenties in het hele assortiment.”

Kühne was al distributeur voor Valeo- en SWF-ruitenwissers, Valeo-startmotoren en dynamo’s, en -raammechanismen.
Onlangs kondigde de distributeur ook aan afscheid te nemen van uitlaatfabrikant Bosal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Kühne distributeur Valeo-remblokken | Automotive Online

Kühne distributeur Valeo-remblokken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Valeo leverde haar remblokken voorheen rechtstreeks aan meer dan zestig grossiers. Verkoopdirecteur Ruben Jacobs over de switch: “Wij willen onze remblokken beter in de markt zetten. Andere Valeo-producten hebben inmiddels een goede naams- en productbekendheid maar die van de remblokken willen we nog versterken. Daarnaast spelen logistieke voordelen een rol. In plaats van alle grossiers separaat te beleveren, hebben we straks maar met één aanleverpunt te maken.”

Afbouwen
Kühne was distributeur van het remmenmerk Mintex. “De relatie met dit bedrijf wordt afgebouwd”, vertelt product sales manager Kees van As. “Het streven is om vanaf 1 maart uitsluitend Valeo-remblokken in het assortiment te hebben.”  

Vooral het logistieke voordeel is groot, stelt Van As. “Mintex werd ons vanuit Duitsland aangeleverd, Valeo komt straks uit Helmond. Bovendien kent het assortiment van Mintex veel doublures. Zo zijn bijvoorbeeld de remblokken van de Clio en Twingo gelijk, maar toch voert Mintex twee artikelnummers. Dat scheelt een paar honderd referenties in het hele assortiment.”

Kühne was al distributeur voor Valeo- en SWF-ruitenwissers, Valeo-startmotoren en dynamo’s, en -raammechanismen.
Onlangs kondigde de distributeur ook aan afscheid te nemen van uitlaatfabrikant Bosal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.