Failliet Vege wil doorstarten

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het bedrijf is een aantal maanden geleden verkocht aan drie investeerders”, aldus de woordvoerder. “Zij dachten dat ze extern kapitaal konden aantrekken, maar dat is niet gelukt.” Ook de beëindiging van een groot contract met Opel zou een oorzaak van de problemen zijn. De 255 werknemers van Vege Motoren zijn gisteren volgens het management met betaald verlof gestuurd. Een aantal van hen zou in het doorstart-scenario weer bij Vege Motoren aan het werk kunnen. De vestiging Huissen zal echter gesloten blijven. Tien miljoen schuld Gisteren werd surseance van betaling aangevraagd voor de motorenrevisiebedrijven van Vege in Spijkenisse en Huissen, maar de schulden van het bedrijf waren te groot. “De bewindvoerder heeft de surseance vandaag omgezet in een faillissement”, aldus de woordvoerder. Eerder vandaag bevestigde bewindvoerder Willem Merens dat de schulden van Vege Motoren tenminste tien miljoen euro bedragen. “De bank heeft gisteren dan ook de deuren van het bedrijf dicht gedaan, om beslaglegging door de belastingdienst te voorkomen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Failliet Vege wil doorstarten | Automotive Online

Failliet Vege wil doorstarten

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het bedrijf is een aantal maanden geleden verkocht aan drie investeerders”, aldus de woordvoerder. “Zij dachten dat ze extern kapitaal konden aantrekken, maar dat is niet gelukt.” Ook de beëindiging van een groot contract met Opel zou een oorzaak van de problemen zijn. De 255 werknemers van Vege Motoren zijn gisteren volgens het management met betaald verlof gestuurd. Een aantal van hen zou in het doorstart-scenario weer bij Vege Motoren aan het werk kunnen. De vestiging Huissen zal echter gesloten blijven. Tien miljoen schuld Gisteren werd surseance van betaling aangevraagd voor de motorenrevisiebedrijven van Vege in Spijkenisse en Huissen, maar de schulden van het bedrijf waren te groot. “De bewindvoerder heeft de surseance vandaag omgezet in een faillissement”, aldus de woordvoerder. Eerder vandaag bevestigde bewindvoerder Willem Merens dat de schulden van Vege Motoren tenminste tien miljoen euro bedragen. “De bank heeft gisteren dan ook de deuren van het bedrijf dicht gedaan, om beslaglegging door de belastingdienst te voorkomen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.