Magna en LG bouwen e-motorenfabriek

LG • De fabriek biedt werk aan ongeveer 200 mensen.
Redactie Redactie
(Foto: LG)

LG Magna e-Powertrain gaat een fabriek voor e-motoren bouwen in Hongarije. De fabriek komt in Miskolc, in de directe omgeving van enkele grote autofabrikanten. Het project krijgt forse financiële steun van de Hongaarse regering. Dat maakt LG bekend op IAA Mobility.

LG Magna e-Powertrain is een in 2021 gevormde joint-venture van het Zuid-Koreaanse LG Electronics en Magna, een concern dat zowel auto’s bouwt als onderdelen levert. De fabriek in Miskolc moet in 2025 gaan draaien, aanvankelijk met elektrische motoren maar later ook met andere elektrische aandrijvingsoplossingen waaronder omvormers en on-board laders. Op volle capaciteit biedt de vestiging werk aan rond de 200 mensen.

“De nieuwe Hongaarse faciliteit vormt een volgende mijlpaal voor de joint-venture bij de uitvoering van haar groeiplan”, aldus Diba Llunga, topman van Magna powertrain. “Met deze nieuwe capaciteit, de eerste voor de JV in Europa, heeft LG Magna e-Powertrain een sterke uitgangspositie om gelijke tred te houden met de consumentenvraag en de toename van de wereldwijde productie van EV’s.”

Magna en LG bouwen e-motorenfabriek | Automotive Online

Magna en LG bouwen e-motorenfabriek

LG • De fabriek biedt werk aan ongeveer 200 mensen.
Redactie Redactie
(Foto: LG)

LG Magna e-Powertrain gaat een fabriek voor e-motoren bouwen in Hongarije. De fabriek komt in Miskolc, in de directe omgeving van enkele grote autofabrikanten. Het project krijgt forse financiële steun van de Hongaarse regering. Dat maakt LG bekend op IAA Mobility.

LG Magna e-Powertrain is een in 2021 gevormde joint-venture van het Zuid-Koreaanse LG Electronics en Magna, een concern dat zowel auto’s bouwt als onderdelen levert. De fabriek in Miskolc moet in 2025 gaan draaien, aanvankelijk met elektrische motoren maar later ook met andere elektrische aandrijvingsoplossingen waaronder omvormers en on-board laders. Op volle capaciteit biedt de vestiging werk aan rond de 200 mensen.

“De nieuwe Hongaarse faciliteit vormt een volgende mijlpaal voor de joint-venture bij de uitvoering van haar groeiplan”, aldus Diba Llunga, topman van Magna powertrain. “Met deze nieuwe capaciteit, de eerste voor de JV in Europa, heeft LG Magna e-Powertrain een sterke uitgangspositie om gelijke tred te houden met de consumentenvraag en de toename van de wereldwijde productie van EV’s.”