Staking VDL gaat door tot en met vrijdag

VDL • Aanvankelijk zou er alleen maandag en dinsdag gestaakt worden.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De staking bij VDL Nedcar in Born gaat woensdag en donderdag door. Dat hebben de vakbonden na raadpleging van hun leden besloten. Aanvankelijk zou er alleen maandag en dinsdag gestaakt worden. De werknemers staken voor een verbeterd sociaal plan.

De toekomst van de Limburgse autobouwer is al lange tijd onzeker. In maart 2024 loopt het contract af dat het heeft met BMW om Mini’s te bouwen. Een nieuwe opdrachtgever is nog niet gevonden.

‘De situatie waarin de medewerkers zitten is enorm onzeker’, zegt Jeroen Bruinsma van CNV Vakmensen. ‘Aanpassing van het sociaal plan is daarom heel belangrijk voor ze. Iedereen ziet dat, behalve de directie lijkt het wel. Daarom gaan we door.’

Woordvoerder Miel Timmers van VDL benadrukte eerder deze week tegen Automotive dat de bonden zelf zijn opgestapt uit het overleg. “Na opzegging van het BMW-contract is begin 2021 een sociaal plan overeengekomen met de bonden dat van toepassing is tot na de afloop van het BMW-contract. Dit sociaal plan bedraagt tot meer dan het dubbele van de wettelijke transitievergoeding. Op verzoek van de bonden zijn wij in overleg getreden over verbetering van het bestaande sociaal plan. Wij betreuren het dat de bonden dit overleg hebben afgebroken. Het voorstel in de door de bonden gestelde ultimatums is buitenproportioneel”, luidt de officiële verklaring van VDL.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Staking VDL gaat door tot en met vrijdag | Automotive Online

Staking VDL gaat door tot en met vrijdag

VDL • Aanvankelijk zou er alleen maandag en dinsdag gestaakt worden.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De staking bij VDL Nedcar in Born gaat woensdag en donderdag door. Dat hebben de vakbonden na raadpleging van hun leden besloten. Aanvankelijk zou er alleen maandag en dinsdag gestaakt worden. De werknemers staken voor een verbeterd sociaal plan.

De toekomst van de Limburgse autobouwer is al lange tijd onzeker. In maart 2024 loopt het contract af dat het heeft met BMW om Mini’s te bouwen. Een nieuwe opdrachtgever is nog niet gevonden.

‘De situatie waarin de medewerkers zitten is enorm onzeker’, zegt Jeroen Bruinsma van CNV Vakmensen. ‘Aanpassing van het sociaal plan is daarom heel belangrijk voor ze. Iedereen ziet dat, behalve de directie lijkt het wel. Daarom gaan we door.’

Woordvoerder Miel Timmers van VDL benadrukte eerder deze week tegen Automotive dat de bonden zelf zijn opgestapt uit het overleg. “Na opzegging van het BMW-contract is begin 2021 een sociaal plan overeengekomen met de bonden dat van toepassing is tot na de afloop van het BMW-contract. Dit sociaal plan bedraagt tot meer dan het dubbele van de wettelijke transitievergoeding. Op verzoek van de bonden zijn wij in overleg getreden over verbetering van het bestaande sociaal plan. Wij betreuren het dat de bonden dit overleg hebben afgebroken. Het voorstel in de door de bonden gestelde ultimatums is buitenproportioneel”, luidt de officiële verklaring van VDL.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.