Itemlost lanceert zoek-software voor autobedrijf

Dealerbedrijven • Medewerkers van grotere autobedrijven zijn veel tijd kwijt aan het zoeken van auto’s.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Softwarebedrijf Itemlost heeft op basis van bluetooth-technologie een systeem ontwikkeld waarmee autobedrijven realtime de locatie van al hun auto’s op hun eigen terrein kunnen zien. Het bedrijf ontwikkelde het product, dat voluit ‘Sandwich’ Bluetooth Location Tracking-solution heet, op verzoek van BMW-dealer Dusseldorp.

“Het is zeker voor grote autobedrijven een veelvoorkomend probleem dat medewerkers veel tijd kwijt zijn aan het vinden van een auto. En veel oplossingen, zoals met trackers werk en slecht en zorgen voor veel rompslomp”, zegt oprichter Gino de Vin. “Wij hebben op verzoek van Dusseldorp vervolgens in samenwerking met een Engelse partij op basis van bluetooth-technologie een plug- and play-oplossing gebouwd.”

Itemlost hangt op alle parkeer- en showroomlocaties van een bedrijf gateways waardoor een fijnmazig net ontstaat van losse terreinen. Vervolgens worden bluetooth-labels gekoppeld aan het kenteken of VIN-nummer en worden ze geplakt op de voorruit van de betreffende auto. “Naast het snel en zeer makkelijk vinden van auto’s biedt onze oplossing ook de mogelijkheid verbeteringsslagen te slaan in efficiency van bedrijfsprocessen doordat we met deze oplossing een groot aantal andere zaken inzichtelijk kunnen maken”, zegt De Vin.

Itemlost, dat het product ook levert aan cargobedrijven op Schiphol, biedt het product inmiddels ook aan in België en Duitsland. Volgens De Vin wordt door de labels de zoektijd met 75 procent gereduceerd. “Dat scheelt de grote dealerholdings op jaarbasis een paar honderdduizend euro aan zoektijd. Wij schatten de return on investment gemiddeld in op iets minder dan een jaar.”

Combi deal: Automotive Dealerholding Top 60 en Leasemaatschappij Top 60 2022-2023 (incl. een Automotive jaarabonnement voor niet-abonnees)

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Itemlost lanceert zoek-software voor autobedrijf | Automotive Online

Itemlost lanceert zoek-software voor autobedrijf

Dealerbedrijven • Medewerkers van grotere autobedrijven zijn veel tijd kwijt aan het zoeken van auto’s.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Softwarebedrijf Itemlost heeft op basis van bluetooth-technologie een systeem ontwikkeld waarmee autobedrijven realtime de locatie van al hun auto’s op hun eigen terrein kunnen zien. Het bedrijf ontwikkelde het product, dat voluit ‘Sandwich’ Bluetooth Location Tracking-solution heet, op verzoek van BMW-dealer Dusseldorp.

“Het is zeker voor grote autobedrijven een veelvoorkomend probleem dat medewerkers veel tijd kwijt zijn aan het vinden van een auto. En veel oplossingen, zoals met trackers werk en slecht en zorgen voor veel rompslomp”, zegt oprichter Gino de Vin. “Wij hebben op verzoek van Dusseldorp vervolgens in samenwerking met een Engelse partij op basis van bluetooth-technologie een plug- and play-oplossing gebouwd.”

Itemlost hangt op alle parkeer- en showroomlocaties van een bedrijf gateways waardoor een fijnmazig net ontstaat van losse terreinen. Vervolgens worden bluetooth-labels gekoppeld aan het kenteken of VIN-nummer en worden ze geplakt op de voorruit van de betreffende auto. “Naast het snel en zeer makkelijk vinden van auto’s biedt onze oplossing ook de mogelijkheid verbeteringsslagen te slaan in efficiency van bedrijfsprocessen doordat we met deze oplossing een groot aantal andere zaken inzichtelijk kunnen maken”, zegt De Vin.

Itemlost, dat het product ook levert aan cargobedrijven op Schiphol, biedt het product inmiddels ook aan in België en Duitsland. Volgens De Vin wordt door de labels de zoektijd met 75 procent gereduceerd. “Dat scheelt de grote dealerholdings op jaarbasis een paar honderdduizend euro aan zoektijd. Wij schatten de return on investment gemiddeld in op iets minder dan een jaar.”

https://www.automotive-online.nl/product/combi-deal-automotive-dealerholding-top-60-en-leasemaatschappij-top-60-2022-2023/

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.