Dusseldorp koopt BMW-dealerbedrijven Autobinck

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Martinistad-vestiging. (Foto: VMD)

Dealerholding Dusseldorp Automotive koopt BMW-dealer VMD Group, dat onderdeel is van Autobinck. Het gaat om vestigingen in Assen, Groningen en de Servicevestiging in Nieuwe Pekela. Dat melden de bedrijven vandaag. 

VMD Groep maakt sinds 2014 onderdeel uit van Autobinck Group. “Bij Dusseldorp Automotive is de toekomst van VMD Groep en zijn medewerkers gegarandeerd. Dusseldorp heeft bovendien voldoende schaalgrootte om verder te innoveren”, stelt Niek Hertsenberg, ceo Autobinck Car Distribution & Retail (ACDR), waar VMD Groep onder valt. 

De keuze om VMD Groep te verkopen ligt bovendien in lijn met de koers van Autobinck in Nederland, waarbij het bedrijf steeds breder investeert in mobiliteit en energie. “In Slowakije zijn we de grootste BMW-dealer. De verkoop van VMD Groep staat dan ook op zichzelf”, aldus Hertsenberg. Vorige maand verkocht Autobinck zijn aandelen in Terberg Business Lease.

Groei

Dusseldorp, dat ook de exclusieve vertegenwoordiger van Alpina in Nederland is, is dankzij de overname nu ook in Groningen en (noord-)Drenthe actief. Het bedrijf breidde in de afgelopen jaren al fors uit. Zo nam het de vestiging Den Haag van BMW Nederland over. 

Richard Dusseldorp, algemeen directeur Dusseldorp Automotive: “Het DNA van de VMD-bedrijven sluit perfect aan bij onze organisatie, met een sterke lokale binding en focus op klanttevredenheid. Met deze overname zijn wij in staat verder te groeien in het premiumsegment en kunnen wij ook in de toekomst een sterke positie behouden in een veranderende markt.”

Anne Brons, de ceo van BMW Group Nederland, stelt dat de overname aansluit bij de netwerkstrategie. “Die is gericht op consolidatie en schaalvergroting. Nog belangrijker is dat op deze manier de premium klantbeleving gewaarborgd blijft.” Lees hier een uitgebreid interview met Anne Brons. BMW heeft in Nederland nog negen dealerpartners. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.