Rupro reorganiseert: ontslag Bas Suurenbroek

Steven Don Steven Don

Hangende de afwikkeling zit de vijftigjarige Suurenbroek thuis. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Rupro-directeur Bernard de Graaf en de directies van de dochterondernemingen.

Suurenbroek trad in 1997 in dienst bij Explora, waar hij in 2003 directeur werd. Medio 2011 werd hij commercieel directeur Automotive bij Rupro Beheer, de holding boven onder meer Explora, Rema Tiptop, Brekupa en Amtech. Bij Rupro (onderdeel van het Duitse concern Stahlgruber) werd hij verantwoordelijk voor key accounts en nieuwe markten.

Rupro-directeur Bernard de Graaf zegt dat het ontslag uitsluitend is ingegeven door de moeilijke economische omstandigheden; met het functioneren van Suurenbroek heeft de maatregel volgens hem niets van doen. Rupro richtte zo’n anderhalf jaar geleden de loep op de eigen organisatie, omdat het voorzag dat de crisis wel eens hardnekkiger zou kunnen zijn dan gedacht. Behalve naar de manier van werken en naar huisvesting (Amtech ging naar een goedkopere plek) werd ook kritisch gekeken naar de bezetting. "In zo’n proces kun je de holding niet ontzien", vindt De Graaf. Hijzelf en de directies van de dochterondernemingen nemen Suurenbroek’s werkzaamheden over.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Rupro snijdt in het management. Begin maart werd de samenwerking met Bart Boerboom (commercieel directeur Rema Tip Top) voortijdig beëindigd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Rupro reorganiseert: ontslag Bas Suurenbroek | Automotive Online

Rupro reorganiseert: ontslag Bas Suurenbroek

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.