Leaseplan: particulier twijfelt over gebruikte plug-in

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Leaseplan op basis van eigen onderzoek onder 526 occasionbezitters (waarvan onbekend is hoeveel er al een hybride of plug-in rijden).

Bij Leaseplan Nederland vormen hybrides en plug-ins nu nog maar een klein deel (8 procent in totaal, waarvan een heel klein deel plug-ins) van alle auto’s die uit de lease terugkomen. In de komende jaren loopt dit op tot 15 procent. Vooralsnog kan de leasemaatschappij deze auto’s kwijt in Oost-Europa, er staan geen plug-in of hybrides te koop bij de eigen occasioncentra. Maar om ook in de toekomst alle hybrides en plug-ins – met name de Outlander phev – goed te kunnen remarketen is toegang tot de particuliere markt noodzakelijk.

Omdat nu maar een kwart van de particuliere occasionkopers warm loopt voor een hybride of plug-in, is de leasemaatschappij met een klein offensief bezig. Vooral op het gebied van de plug-in zet de leasemaatschappij zwaar in. Zo biedt Leaseplan laadpalen aan tegen een gereduceerd tarief. “Wij merken dat zekerheid een belangrijke afweging is. Daarover geven wij nu voorlichting aan consumenten”, zegt marketingdirecteur Martijn Versteegen. Volgens hem kan een gebruikte plug-in, maar ook hybride, goedkoper zijn dan een conventionele auto. “In aanschaf is het verschil niet groot. Maar door de mrb-vrijstelling voor auto’s met een uitstoot tot 50 gram CO2 kan een particulier die minder dan 30 duizend kilometer per jaar rijdt, veel geld besparen door lagere brandstofkosten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.