Intermediair Boon start vergelijkingssite rijgedragverzekeringen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Rijgedragverzekering vergelijkt op dit moment de verzekeringen van vier aanbieders: Bovemij, Nationale Nederlanden, Delta Lloyd en Reaal (Polisvoormij introduceerde in 2013 al een app waarmee van polishouders van Reaal het rijgedrag werd bijgehouden. Bij goed gedrag volgt een premiekorting) . Volgens het bedrijf komen binnenkort ook andere verzekeraars, zoals Aegon, Goudse en ASR met rijgedragverzekeringen. 

Verzekerden moeten bij een rijgedragverzekering een OBD-stekker in hun auto plaatsen die het rijgedrag meet. Wanneer er rustig en zuinig met de auto wordt gereden, krijgt de verzekerde korting op zijn premie.

“Ik verwacht dat rijgedragverzekeringen een hoge vlucht gaan nemen”, zegt Michael Boon. “Diverse verzekeraars lanceren nu een product, en dat betekent dat anderen niet achter kunnen blijven. Alleen mensen die netjes rijden zien immers meerwaarde in zo’n kastje in de auto voor premiekorting. Dat betekent dat de standaard verzekeringen steeds vaker alleen de risicovolle verzekerden bij zich houden. Dus iedereen moet mee.”

Gevraagd naar een schatting zegt Boon dat over vijf jaar een kwart van de autoverzekeringen is gekoppeld aan het gedrag van de verzekerde. “We vinden dat in Nederland nog heel spannend, maar in andere landen zoals Engeland en de Verenigde Staten heeft het merendeel van de verzekeringen al een beloningscomponent op basis van rijgedrag.”Het is wel lastig om de verzekeringen met elkaar te vergelijken, beaamt hij, omdat de premies dus niet vast staan. “Op dit moment bieden de meeste nog een premiekorting van 25 tot 35 procent, dus dat is nog wel eenvoudig. Maar we zullen andere beloningsvormen krijgen, zoals saunabonnen, en dan wordt het lastiger.”Voor Boon maakt het niet uit welke verzekering de autobezitter uiteindelijk kiest. “Wij verkopen elke autoverzekering. Wel is het zo dat onze beloning lager ligt dan bij een reguliere verzekering, omdat we er minder werk aan hebben – het risicoprofiel van de berijder wordt immers tijdens het rijden zelf vastgesteld.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.