TNO privatiseert automotivetak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Homologations is nu een TNO-afdeling waar 25 mensen werken. Daar wordt getest of airbags, autogordels, kinderzitjes, brommerhelmen en dergelijke aan de veiligheidsnormen voldoen. Fabrikanten vanuit alle werelddelen bieden hun producten voor testen bij TNO aan. Om welke concerns het gaat, wil TNO niet zeggen. Andere TNO-onderdelen die als private bedrijven verder gaan, zijn de afdelingen toxicologisch onderzoek, analytische chemie en chemische riscicobeoordeling.

Houdstermaatschappij
De focus van de geprivatiseerde en tot zelfstandige bedrijven omgedoopte afdelingen is innovatie en moderne aandrijftechnologieën zoals ie voor EV’s, aldus TNO. Woordvoerder René Westbroek: “Naar onze mening is het beter als bepaalde activiteiten vanuit een privaat bedrijf worden aangeboden, zoals meten, testen, keuren en certificeren. De af te splitsen activiteiten komen in handen van TNO Bedrijven BV, dat de individuele ondernemingen zal aansturen als een houdstermaatschappij. Onze opdrachtgevers zullen in de praktijk voorlopig weinig merken van de privatisering, want onze aanpak blijft dezelfde.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.