Winst Leaseplan gehalveerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

De contracten van Leaseplan zijn sinds eind december 2008 zo’n 2,7% in waarde gedaald tot 14 miljard euro. Het wagenpark is licht gekrompen van 1,391 miljoen voertuigen eind vorig jaar, naar 1,368 miljoen eind juni.

Fors verlies op remarketing
Leaseplan maakte dit jaar 66 miljoen euro verlies op de verkoop van ex-lease-auto’s. De eerste helft vorig jaar verdiende het bedrijf nog 12 miljoen euro aan remarketing. “Meestal als remarketing slecht gaat in het ene land, gaat het beter in het andere. Nu gaat het in bijna alle dertig landen waar we actief zijn slecht. We zien inmiddels wel herstel hier en daar, onder meer in Nederland”, aldus Leaseplan-woordvoerster Flora Hennekes.

Lage Landen
Ook de nettowinst van De Lage Landen, de leasedochter van de Rabobank Groep, daalde in de eerste helft van 2009 met 58% tot 47 miljoen euro. Dat blijkt uit het halfjaarverslag van de bank. Het verslag meldt niet welk deel hiervan voor rekening komt van de Automotive divisie. Het bedrijf heeft ook leaseactiviteiten in andere sectoren.
Door de wereldwijde recessie is er volgens de Rabobank terughoudendheid bij klanten om te investeren. Daarbij resulteert de afgenomen kredietwaardigheid van klanten in minder kredietacceptaties. De Lage Landen had ook veel last van de verslechterde tweedehands automarkt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.