BTW-verhoging uitgesteld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daar wordt nu van afgezien omdat de maatregel de toch al stijgende inflatie nog verder zou opjagen. "Wij willen geen bijdrage leveren aan de totstandkoming van een loon-prijsspiraal", aldus minister van Financiën Wouter Bos vandaag tegenover het ANP.
Eerder deze maand sprak president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank zich uit tegen de btw-verhoging. Verhoging van de btw betekent dat alles duurder wordt, terwijl de inflatie toch al hoog is. Volgens het Centraal Planbureau loopt de inflatie volgend jaar op naar 3,8 procent, in plaats van de eerder geraamde 3,5 procent.
Branchevereniging Bovag is blij met het besluit van het kabinet. "We hebben altijd gepleit tegen de accijns- en btw-verhoging, omdat dat dat slecht is voor de economie en dus ook voor de branche", aldus woordvoerder Paul de Waal. "Dat in elk geval de btw-verhoging nu niet doorgaat is een opsteker." Toch waakt De Waal ervoor te vroeg te juichen. "Er ontstaat nu wel een gat in de begroting van twee miljard, die ergens vandaan gehaald moet worden. Dus het is nog even afwachten of er op prinsjesdag geen lastenverzwaringen uit de hoge hoed komen die de branche alsnog treffen."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.