Rechter wijst schadeclaim pomphouders af

Redactie Redactie
• Laatste update:

De benzinestationhouders zeggen door de accijnsverhoging veel inkomsten mis te lopen en eisten een tegemoetkoming. De rechter noemt het aannemelijk dat de accijnsverhoging heeft bijgedragen aan de slechte bedrijfsresultaten van de pomphouders maar kan niet vaststellen hoe hoog de geleden schade is. Het jaar voor de accijnsverhoging hadden ze namelijk ook al te maken met fors teruglopende resultaten. 

Het kort geding was aangespannen door Stichting Accijnsclaim Pomphouders, waar naast een aantal pomphouders ook brancheverenigingen Bovag en Beta zitting in hebben, en twee pomphouders. De twee bedrijven eisten een compensatie ter hoogte van 2,5 keer hun verlies in 2014. De rechter wijst de vordering af omdat deze te ruim en te algemeen is geformuleerd.

Bovag meldt op zijn website “zeer teleurgesteld” te zijn. De branchevereniging gaat de uitspraak bestuderen en zich beraden op mogelijke juridische vervolgstappen.

De stichting heeft ook een bodemprocedure lopen tegen de staat, maar het kan nog jaren duren voordat hier een uitspraak in komt. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.