Kabinet en transportsector sluiten akkoord

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de steunmaatregelen, ter waarde van zo’n 200 miljoen euro, wil de overheid de sector tegemoet komen na de gestegen brandstofprijzen, onder andere veroorzaakt door de accijnsverhoging op diesel.
Het kabinet belooft deze regeerperiode de dieselaccijns niet verder te verhogen, en de rode diesel niet af te schaffen. Verder heeft het kabinet toegezegd een streep te zetten door de geplande verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor vrachtwagens, zakelijke bestelauto’s en bussen. Volgens het ministerie van Financiën bespaart dit ondernemers zo’n 114 miljoen euro tot 2011.
Ook heeft het kabinet toegezegd de komende drie jaar 62 miljoen euro extra uit te trekken voor fiscale vergroeningsmaatregelen voor de transportsector. De komende vier jaar wordt door de ministeries van Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat 25 miljoen beschikbaar geteld om innovatieprogramma’s te ondersteunen.
Ten slotte wordt 5 miljoen uitgetrokken om het imago van de transport- en logistieke sector te verbeteren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.