Herstructurering merktak Cecra

Redactie Redactie
• Laatste update:

In deze commissie nemen vijf afgevaardigden van de grootste nationale en vijf van de grootste Europese dealerverenigingen zitting.
Het voorstel komt voort uit onvrede van een aantal Cecra-leden over de manier waarop de belangen van het merkkanaal binnen Cecra behartigd worden. "De nieuwe opzet moet de slagvaardigheid en daarmee de invloed van de autodivisie bij onder meer de EU en de Acea vergroten", zegt Jaap Timmer, woordvoerder van de werkgroep herstructurering. “Door het steering committee kunnen we pro-actief concrete voorstellen doen. Hiervoor werd er door het gebrek aan capaciteit vooral gereageerd op ontwikkelingen.” Ook binnen de autodivisie wordt de besluitneming beter, zegt Timmer. “Het committee zet nu de richting uit, waardoor dat niet meer in de plenaire vergadering hoeft te gebeuren; dat scheelt veel tijd.”
Volgens Timmer, die tevens vice-voorzitter zal worden van de autodivisie, moet de herstructurering voor de verschijning van de Kroes-evaluatie afgerond zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.