Daihatsu: Reclame Code Commissie zeurt

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Hierdoor wordt de auto tevens -ten onrechte- aangeprezen als een milieuvriendelijk product”, aldus de RCC.
Eric Prent, directeur van Daihatsu Holland, vindt dat er sprake is van “geneuzel in de marge”. “We hebber eerder klachten gehad over de claim ‘klimaatneutraal rijden’ in de kop. Daar konden we ons in vinden, dus hebben we er een disclaimer bijgezet. Daarnaast mochten we woorden als ‘schoon’ en ‘milieuvriendelijk’ niet gebruiken, omdat die absolute termen niet voor auto’s gebruikt mogen worden. Auto’s vervuilen immers altijd. Daar hebben we van gemaakt: ‘schoner’ en ‘meest milieuvriendelijk’. Relatieve termen die je overal tegenkomt als je naar andere automerken kijkt. Nu zijn daar door dezelfde persoon wéér klachten over ingediend. Nou dat vind ik echt gezeur om niets, we zullen onze uitingen dan ook niet verder aanpassen.”
Eerder was er al ophef over de claim van Daihatsu dat het met de Cuore “de zuinigste benzineauto van Nederland” in zijn gamma had en heeft. De Toyota Prius was en is namelijk zuiniger, maar telt volgens Daihatsu niet mee omdat het een hybride model is. “We gaan uit van auto’s met enkel een benzinemotor”, aldus Prent.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.