Belastingdienst ontziet ondernemers bij bpm-teruggave

Redactie Redactie
• Laatste update:

In principe moet iemand die een auto exporteert naar een land binnen de Europese Economische Ruimte en de rest-bpm terug wil, schriftelijk bewijzen dat de bewuste auto in het nieuwe land is geregistreerd. Dit heeft evenwel een paar nadelen. Zo gaat er soms enige tijd overeen voordat een auto in het buitenland geregistreerd kan worden. Een tweede nadeel is dat, zeker als je veel auto’s exporteert, dit veel papierwerk geeft.

De overheid heeft nu bepaald dat de belastinginspecteur kan goedkeuren dat “voor ondernemers die frequent gebruik maken van de regeling en er blijk van hebben gegeven de regeling juist toe te passen, overlegging van bescheiden bij het verzoek om teruggaaf achterwege blijft”. Er wordt dan wel geëist dat de bewuste ondernemer dit bewijs in zijn administratie bewaard, ongetwijfeld zodat dit later gecontroleerd kan worden. De overheid verwacht verder dat deze goedkeuring pas wordt verleend als enige maanden ervaring is opgedaan met de nieuwe regeling.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.