Garantie op particuliere occasions tot tien jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voorwaarde is dat er een aankoopkeuring wordt gedaan bij Profile Tyrecenter, dat zorgt voor een keuringsrapport, NAP-controle en (bij auto’s ouder dan drie jaar) een apk-keuring. De garantie is via Garant Occasion verzekerd bij The Warranty Group.

De garantie maakt deel uit van een pakket dat de verkopende partij ook de gelegenheid biedt om vier maanden lang een advertentie voor zijn auto te plaatsen op de website van AutoWeek.

Volgens directeur Bram Versfelt van Garant Occasion worden er in Nederland jaarlijks 800.000 auto’s verkocht zonder tussenkomst van een autobedrijf. “Het verhandelen van gebruikte auto’s door particulieren onderling is voor beide partijen, financieel gezien, een aantrekkelijke zaak. Maar hoe ouder een auto, hoe meer kans op gebreken en hoe meer behoefte ook aan garantie.”

Het aangeboden pakket kost € 299 tot € 499. Als de verkoper de garantie aanvraagt op www.garantoccasion.nl, wordt hij voor de keuring doorverwezen naar een van de negentig Profile-vestigingen. Profile voegt het keuringsrapport (inclusief eventuele adviezen en kosten) toe aan de advertentie op de website van AutoWeek. Als koper en verkoper tot zaken komen, dan melden zij dit aan op www.garantoccasion.nl. De koper heeft dan zes maanden garantie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.