Prijs belangrijkste reden om van verzekeraar te wisselen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De aankoop van een nieuwe auto is bij een veel kleinere groep reden om over te stappen, zo blijkt uit de Nationale Vergelijkingsmonitor van vergelijkingssite Pricewise. Aan de steekproef deden 1.054 respondenten mee uit het panel van onderzoeksbureau CG Selecties. 

Betere dekking
Andere genoemde redenen om over te stappen zijn dat een andere verzekering beter bij de huidige situatie van de respondent past (30 procent) en dat er mogelijk een betere dekking te behalen is (28 procent). En 13 procent zegt mogelijk over te stappen omdat hij een andere auto gaat kopen.  

Respondenten die van autoverzekeraar zijn gewisseld zeggen hier op jaarbasis gemiddeld 128,56 euro mee te besparen. Het afgelopen jaar is vijf procent van de Nederlandse huishoudens overgestapt naar een andere autoverzekering.  

Van de respondenten zegt 27 procent het afgelopen jaar autoverzekeringen te hebben vergeleken. Een even zo grote groep (28 procent) heeft nog nooit autoverzekeringen vergeleken. 

Automotive Schadeseminar
De opkomst van telematica en zelfrijdende auto`s is van invloed op schadeherstel en de verzekeringsbranche. Tijdens het Automotive Schadeseminar op 15 juni is hier ook aandacht voor. Bekijk hier het programma.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.