Van Heck introduceert olielijn Triple QX

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het label is eigendom van het Engelse Euro Car Parts, sinds enige tijd het zusterbedrijf van Van Heck. Volgens Van Heck-directeur worden er op (korte) termijn meer producten van Euro Car Parts naar Nederland gebracht, waaronder accu`s van Lion Batteries.

Nieuwe klanten
Van Triple QX wordt in Groot-Britannië er inmiddels 9 miljoen liter per jaar van verkocht en daarmee is dit het volgens Van Heck het bestverkopende oliemerk van het Verenigd Koninkrijk.

Van Heck-directeur Johan van der Hoeven heeft grote verwachtingen van het nieuwe label, zo schrijft aftermarketvakblad Autokompas. “Op termijn moet het in volume half zo groot zijn als Valvoline”, aldus Van der Hoeven.
In prijs en kwaliteit is het nieuwe eigen label gepositioneerd onder Valvoline. Volgens Van der Hoeven is er geen gevaar van kannibalisatie. “Ik denk dat we er eerder nieuwe klanten mee aantrekken die we eerder niet konden bedienen. We merken dat klanten buiten ons om andere lager gepositioneerde merken kochten.”

Lion Batteries
De komst van Triple QX is het eerste product van de samenwerking tussen Van Heck en ECP sinds de overname van Sator door het Amerikaanse LKQ Corporation. Vanaf september gaat Van Heck ook het accu huismerk van ECP, Lion Batteries, leveren. Dit zal als budgetmerk onder Bosch en Yuasa worden gepositioneerd.

Ook op andere productlijnen heeft Van Heck nog prijsdifferentiatie in petto. Zo zal er voor het einde van het jaar ook een tweede turbolijn bij komen als goedkoper alternatief voor de huidige A-merken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.