VACO dringt aan op Europese APK-richtlijn

Steven Don Steven Don
vaco

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • A. van Nierop

    Wat jammer nu toch dat de Vaco zich achter(niet genoemde)Duitse bronnen verschuilt. Hoe lang hebben wij in Nederland al de APK? Waar kan uit harde cijfers in Nederland worden afgeleid dat het in ons land met de banden onveilig is. Dit is een vorm van bangmakerij die niet past bij een organisatie zoals de Vaco.

  • Ron Woods

    Controle van de juiste bandenspanning zou wel eens meer risicovermindering op kunnen leveren dan de type banden controle. Dat eerste hoeft niet voor afgekeurd te worden.Hoeveel garages monteren verkeerde banden? Als dat het probleem is, moet de Vaco daar haar energie op richten. De geschiktheid voor hoge snelheden is nagenoeg overbodig, gezien alle Europese snelheidslimieten. De politie en andere hulpdiensten checken zelf hun banden wel, de enigen die over de max. snelheid mogen gaan.