Automotive Ronald Morien levert motoren vanaf 2.250 euro

Verbruikt uw Volkswagen Groep TSI, TFSI en TDI motor ook te veel olie?

Redactie Redactie
• Laatste update:

Iedere automotor verbruikt olie. Afhankelijk van leeftijd en gebruik is één liter op 5.000 kilometer geoorloofd. Als een motor intensief gebruikt wordt, is één liter per 2.000 tot 3.000 kilometer ook nog ruim aanvaardbaar en binnen de norm. Als een motor meer dan één liter olie per 1.500 kilometer verbruikt is dit te veel en ontstaat er kostbare schade.

Omdat door het olieverbruik de verbranding steeds slechter wordt, gaan de katalysator of roetfilter op den duur ook kapot of raken ze verstopt. Bovendien maakt de olieschraapveer krassen in de cilinderwand. Reviseren is op den duur niet meer mogelijk en het motorblok zal vervangen moeten worden.

Beperkte coulanceregeling en niet te verzekeren

Er is geen exacte lijst met VAG-motoren die veel olie verbruiken, maar statistieken laten zien dat vooral 1.4-, 1.8- en 2.0-liter TSI en TFSI benzinemotoren vanaf bouwjaar 2008 tot 2012 in Audi, Seat, Skoda en Volkswagen grootverbruikers zijn. Maar ook de 2.0-liter TDI in onder andere de Volkswagen Transporter en Amarok beginnen vaak al op jonge leeftijd en bij een lage kilometerstand ongeoorloofd veel olie te verbruiken.

Volkswagen Groep heeft sinds 2012 enkele modificaties toegepast om het olieverbruik te stoppen, maar dit is lang niet bij alle motoren gelukt. Volkswagen hanteert een beperkte coulanceregeling en garantieverzekeraars weigeren garantieclaims en verzekeren gebruikte auto’s met de olie verbruikende VAG-motoren niet meer.

Verleng levensduur auto en leasetermijn

Een auto die te veel olie verbruikt is een grote financiële strop voor leasemaatschappijen, leaserijders én particulieren. Bijvoorbeeld als de auto geen garantie meer heeft en/of tegen het einde van zijn leasetermijn loopt. Als een auto nog een paar maanden of misschien zelfs nog jaren moet rijden, wil je er zo mijn mogelijk kosten aan hebben. En leaserijders zitten er niet op te wachten om zelf regelmatig olie te moeten halen en bij te vullen.

Voorraad en garantie

Automotive Ronald Morien heeft goede gebruikte, gereviseerde, zo goed als nieuwe en nieuwe motoren met één jaar garantie op de motor én arbeidsloon van de meest voorkomende automerken en modellen op voorraad en levert ze, indien op voorraad, binnen 24 uur op iedere locatie in Nederland. 

Voor 1.000 euro meer wisselen wij de versleten motor met een goede. We regelen zelfs het transport van uw auto naar onze werkplaats en leveren de auto weer netjes bij u af als u dat wenst. Wilt u meer weten? Neem dan contact met op.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Verbruikt uw Volkswagen Groep TSI, TFSI en TDI motor ook te veel olie? | Automotive Online
Automotive Ronald Morien levert motoren vanaf 2.250 euro

Verbruikt uw Volkswagen Groep TSI, TFSI en TDI motor ook te veel olie?

Redactie Redactie
• Laatste update:

Iedere automotor verbruikt olie. Afhankelijk van leeftijd en gebruik is één liter op 5.000 kilometer geoorloofd. Als een motor intensief gebruikt wordt, is één liter per 2.000 tot 3.000 kilometer ook nog ruim aanvaardbaar en binnen de norm. Als een motor meer dan één liter olie per 1.500 kilometer verbruikt is dit te veel en ontstaat er kostbare schade.

Omdat door het olieverbruik de verbranding steeds slechter wordt, gaan de katalysator of roetfilter op den duur ook kapot of raken ze verstopt. Bovendien maakt de olieschraapveer krassen in de cilinderwand. Reviseren is op den duur niet meer mogelijk en het motorblok zal vervangen moeten worden.

Beperkte coulanceregeling en niet te verzekeren

Er is geen exacte lijst met VAG-motoren die veel olie verbruiken, maar statistieken laten zien dat vooral 1.4-, 1.8- en 2.0-liter TSI en TFSI benzinemotoren vanaf bouwjaar 2008 tot 2012 in Audi, Seat, Skoda en Volkswagen grootverbruikers zijn. Maar ook de 2.0-liter TDI in onder andere de Volkswagen Transporter en Amarok beginnen vaak al op jonge leeftijd en bij een lage kilometerstand ongeoorloofd veel olie te verbruiken.

Volkswagen Groep heeft sinds 2012 enkele modificaties toegepast om het olieverbruik te stoppen, maar dit is lang niet bij alle motoren gelukt. Volkswagen hanteert een beperkte coulanceregeling en garantieverzekeraars weigeren garantieclaims en verzekeren gebruikte auto’s met de olie verbruikende VAG-motoren niet meer.

Verleng levensduur auto en leasetermijn

Een auto die te veel olie verbruikt is een grote financiële strop voor leasemaatschappijen, leaserijders én particulieren. Bijvoorbeeld als de auto geen garantie meer heeft en/of tegen het einde van zijn leasetermijn loopt. Als een auto nog een paar maanden of misschien zelfs nog jaren moet rijden, wil je er zo mijn mogelijk kosten aan hebben. En leaserijders zitten er niet op te wachten om zelf regelmatig olie te moeten halen en bij te vullen.

Voorraad en garantie

Automotive Ronald Morien heeft goede gebruikte, gereviseerde, zo goed als nieuwe en nieuwe motoren met één jaar garantie op de motor én arbeidsloon van de meest voorkomende automerken en modellen op voorraad en levert ze, indien op voorraad, binnen 24 uur op iedere locatie in Nederland. 

Voor 1.000 euro meer wisselen wij de versleten motor met een goede. We regelen zelfs het transport van uw auto naar onze werkplaats en leveren de auto weer netjes bij u af als u dat wenst. Wilt u meer weten? Neem dan contact met op.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.